Організатори показу «Відкритого доступу» вимагають покарати оперативника Андрія Лапка

Організатори показу «Відкритого доступу» вимагають покарати оперативника Андрія Лапка

30 Вересня 2013
5305
30 Вересня 2013
19:59

Організатори показу «Відкритого доступу» вимагають покарати оперативника Андрія Лапка

5305
Організатори показу «Відкритого доступу» вимагають покарати оперативника Андрія Лапка
Організатори показу «Відкритого доступу» вимагають покарати оперативника Андрія Лапка

Організатори показу документального фільму «Відкритий доступ» звертаються до ГУ МВС Києва з вимогою провести службове розслідування і притягнути до дисциплінарної відповідальності за перевищення повноважень Андрія Лапка - оперативника відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Печерського райуправління столичної міліції.

 

За даними організаторів, 27 вересня, під час показу документального фільму «Відкритий доступ» у столичному кінотеатрі «Кінопанорама» Андрій Лапко силою відібрав телефон у громадської активістки - співорганізаторки показу фільму Світлани Заліщук.

 

Під час спілкування з громадськими активістами та журналістами пан Лапко спершу відмовлявся назвати своє прізвище та звання, чим, на думку активістів, порушив закон «Про міліцію». Потім він заперечував проти фіксації розмови з ним на мобільний телефон громадської активістки Світлани Заліщук і відібрав телефон, аби завадити зніманню. Але під тиском присутніх журналістів та активістів віддав його. Це зафіксовано на відео, знятому Світланою Заліщук.

Нагадаємо, 27 вересня у Києві невідомі зірвали показ «Відкритого доступу» (дивіться відеорепортаж). Кожен з них мав на собі роздрукований на звичайному принтері бейдж з написом «Преса». Коли прибули міліціонери, щоб вивести цих людей із зали, хтось кинув димові шашки.

 

Пізніше до місця проведення заходу приїхала вибухотехнічна лабораторія, оскільки до правоохоронців надійшов дзвінок про замінування. Правоохоронці заявили, що змушені зупинити показ фільму для проведення перевірки, присутніх попросили залишити приміщення.

 

Інтернет-видання «Українська правда» поширило інформацію, що координатором подій під час зриву показу фільму «Відкритий доступ» у столичному кінотеатрі «Кінопанорама» виявився співробітник столичної міліції Андрій Лапко.

 

У міліції це заперечили: «Андрій Лапко був складі слідчо-оперативної групи Печерського райуправління міліції, яка виїхала на місце подій після повідомлення про замінування. Інформація про те, що він керував подіями в кінотеатр, не підтверджується. Те, що він розмовляв з присутніми людьми, не означає, що він керував подіями. Як фахівець він повинен не тільки фіксувати події,а й опитувати свідків».

 

«Детектор медіа»

 

Фото Сергія Лещенка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5305
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду