17-18 жовтня – Школа медичної журналістики з питань раку молочної залози

17-18 жовтня – Школа медичної журналістики з питань раку молочної залози

24 Вересня 2013
4843
24 Вересня 2013
18:18

17-18 жовтня – Школа медичної журналістики з питань раку молочної залози

4843
17-18 жовтня – Школа медичної журналістики з питань раку молочної залози
17-18 жовтня – Школа медичної журналістики з питань раку молочної залози

Національна спілка журналістів України, Громадська Спілка «Міжнародний Клуб Лікарів та Фармацевтів» і фармацевтична компанія «Рош Україна» оголошують про набір учасників до чергового модулю Школи медичної журналістики з  онкології «Рак молочної залози: хворобу можна попередити!».

 

Захід відбудеться у Києві 17-18 жовтня за підтримки Міністерства охорони здоров'я. Близько 40 учасників національних та регіональних медіа дізнаються про причини, ознаки, методи лікування онкопатології молочної залози. Провідні фахівці-медики розкажуть про важливість самообстеження та профілактики захворювання, особливості реабілітації та психологічної допомоги хворим, тонкощі спілкування з онкохворими та дотримання правил журналістської етики.

 

Також у рамках проекту журналісти ознайомляться з роботою  мобільного пункту обстеження, де учасниці Школи зможуть зробити ультразвукову діагностику та отримати консультацію лікаря.

 

Крім цього, під час дводенного навчального заходу будуть проведені практичні заняття з медіатренерами щодо вдосконалення журналістської майстерності і майстер-класи авторитетних журналістів із відомих національних медіа.

 

В рамках Школи медичної журналістики буде підбито підсумки конкурсу «Проти раку - за життя», який організатори проводили серед журналістів на найкращий матеріал з онкотематики. На конкурс надійшли роботи із друкованих, інтернет-видань, теле- і радіокомпаній.

 

Нагородою за першу премію стане планшетний комп'ютер, за другу премію - нетбук і за третю - цифровий диктофон. Головний приз конкурсу - навчальний 5-денний прес-тур до Латвії (знайомство з досвідом висвітлення медичної тематики у латвійських медіа).

 

До Всеукраїнського дня боротьби з захворюванням на рак молочної залози Громадська Спілка «Міжнародний клуб лікарів і фармацевтів» та компанія «Рош Україна» за підтримки МОЗ проводять масштабний інформаційно-роз'яснювальний профілактичний проект «Турбуйся про них!» У рамках цього проекту буде проведено безкоштовне медичне обстеження жінок-журналісток та консультування лікарями у редакціях ЗМІ.

 

18 жовтня об 11.00 у приміщенні інформаційного агентства Укрінформ відбудеться підсумкова прес-конференція для регіональних та національних медіа на тему захворюваності на рак молочної залози, де буде оголошено результати проекту.

 

До участі у Школі медичної журналістики запрошуються журналісти регіональних та національних медіа, які цікавляться медичною тематикою. Семінар проводиться безкоштовно, учасникам відшкодовують кошти за проїзд та забезпечують проживання і харчування.

 

Охочі взяти участь у Школі медичної журналістики мають подати на адресу організаторів - oblik@nsju.org  - лист, у якому зазначити ПІБ, назву ЗМІ, досвід підготовки матеріалів з медичної тематики, електронну адресу та контактний номер телефону.

 

Інформація щодо організаційних питань за тел..:  (044) 234-52-09, (044) 235-87-66 (Ярослава).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4843
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Николай
3877 дн. тому
Обучение журналистов в вопросе освещения медицинских событий очень нужное дело. Любая неправильно брошенная фраза и искажение фактов, может быть слишком негативно воспринято массами. Каждый человек к вопросам здоровья относится очень серьезно. Журналистам нужно проффесионально подходить к этому вопросу.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду