Після поновлення на посаді редактор газети «Колос» вирішила звільнитися

Після поновлення на посаді редактор газети «Колос» вирішила звільнитися

10 Вересня 2013
5084
10 Вересня 2013
15:35

Після поновлення на посаді редактор газети «Колос» вирішила звільнитися

5084
Після поновлення на посаді редактор газети «Колос» вирішила звільнитися
Після поновлення на посаді редактор газети «Колос» вирішила звільнитися

Звільнена за рішенням Сахновщинської районної ради (Харківська обл.) головний редактор районної газети «Колос» Галина Пархоменко, яку суд поновив на посаді, вирішила, що працювати в редакції не буде. Про це пані Пархоменко повідомила прес-службі Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

 

За словами пані Пархоменко, судове рішення про її поновлення на роботі від 29 липня було формальним. У редакції для неї не знайшлося робочого місця, оскільки у нового керівника газети була вже укладена угода з Сахновщинською районною радою. Галина Пархоменко була звільнена з посади в якості в. о. головного редактора, згодом у штаті редакції газети «Колос» такої посади не виявилося.

 

«Після тривалого "ходіння" у редакцію я зрозуміла, що працювати там мені все одно не дадуть. В кабінет мене не пускають, рахунок редакції "роздерибанений", коштів немає і не буде. Бо я чудово розумію, що районна рада не виділить кошти, якщо газету очолюватиму я. До того ж весь колектив уже замінили, і всі налаштовані проти мене», - коментує своє рішення Галина Пархоменко.

 

Як йдеться на сайті НСЖУ, наразі пані Пархоменко не має роботи.  Колишній головний редактор газети «Колос»  пропрацювала у газеті 25 років, обіймала посаду журналіста, кореспондента, відповідального секретаря та редактора.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», на сесії 30 квітня Сахновщинська районна рада одноосібно прийняла рішення про зміну статуту редакції газети «Колос» та звільнення головного редактора Галини Пархоменко. Районна та селищна ради Сахновщинського району зареєстрували нову комунальну організацію «Редакція Сахновщинської районної газети «Колос»», чим формально виключила із засновників трудовий колектив видання. Створення нової організації із зміною її статусу влада здійснила без участі колективу. 29 липня Сахновщинський районний суд Харківської області ухвалив рішення про поновлення на посаді головного редактора Галини Пархоменко. Попри рішення суду на її користь, редактор так і не змогла приступити до роботи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5084
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду