Справу проти журналістів «Дорожнього контролю» повернули на доопрацювання (ВІДЕО)

7 Вересня 2013
8662

Справу проти журналістів «Дорожнього контролю» повернули на доопрацювання (ВІДЕО)

8662
Андрію Дзиндзі та Євгену Єрьоменку інкримінують напад на правцівників штрафмайданчика ДАІ
Справу проти журналістів «Дорожнього контролю» повернули на доопрацювання (ВІДЕО)

6 вересня відбулося перше судове засідання щодо кримінальної справи порушеної проти журналістів «Дорожнього контролю». Суд повернув справу на доопрацювання прокурору, повідомляє журналіст Андрій Дзиндзя на своїй сторінці у Facebook.

 

Журналісти сайту вважають справу проти них сфальсифікованою. «Скаргу адвоката суддя задовольнила, однак гріхи прокурорів, а саме Сторожука, який незаконно брав участь у проведенні слідчих дій, покрила суддя. Тому ми обов`язково будемо подавати апеляційну скаргу», - сказав адвокат Віктор Смаль.

 

Як писав сайт «Дорожнього контролю», журналістів Андрія Дзиндзю та Євгена Єрьоменка звинувачують у вчиненні кримінального злочину за частиню 2 статті 296 Кримінального кодексу. Їм інкримунують напад на правцівників штрафмайданчика ДАІ у Києві на вулиці Зодчих,1. За даними «Дорожнього контролю», журналісти вели зйомки на майданчику і «охорона стоянки викликала людей, які побили представників сайту на очаї у міліції». 

 

Перше засідання суду по цій справі мало відбутися 29-го серпня у  Святошинському районному суді Києва. Однак його перенесли на 6-те вересня. «Одним з "постраждалих"» в даній справі вказано Булейка Р.В., директора ТОВ "Оллін-ПЛЮС" - підставної фірми, на яку оформлені майже всі штрафмайданчики ДАІ в Києві. Однак, з незрозумілих причин, громадянин Булейко Р.В. в судове засідання, призначене на 29 серпня, не з'явився. Через неявку "потерпілого", суд відклав проведення попереднього засідання», - зазначається на сайті «Дорожнього контролю».

 

 

«Детектор медіа»

Відео -  «Дорожній контроль»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8662
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду