Український антипіратський закон примусить провайдерів видаляти контент протягом доби

Український антипіратський закон примусить провайдерів видаляти контент протягом доби

19 Серпня 2013
6895

Український антипіратський закон примусить провайдерів видаляти контент протягом доби

6895
Український антипіратський закон примусить провайдерів видаляти контент протягом доби
Український антипіратський закон примусить провайдерів видаляти контент протягом доби

Держслужба інтелектуальної власності України підготувала проект антипіратського закону, який зобов'яже сайти і провайдерів видаляти нелегальний контент протягом однієї доби, повідомляє агентство «Новый регіон» з посиланням на інформацію газети «Капітал».

 

За даними видання, законопроект передбачає, що після отримання скарги від правовласника держслужба буде повідомляти провайдерів, що на певному ресурсі є піратський контент. Після цього у компанії буде всього один день, щоб відреагувати на цей запит. За цей час він повинен повідомити власника сайту про скаргу. Якщо той не вживатиме заходів з видалення піратського контенту або не подасть заперечення на претензію правовласника, провайдер буде зобов'язаний сам заблокувати або видалити контент.

 

При цьому у держслужбі журналістів газети «Капитал» запевнили, що блокуватися буде не весь сайт, а тільки нелегальні файли. За словами голови Держслужби інтелектуальної власності Миколи Ковіні, процедура видалення нелегального контенту від подачі скарги до блокування буде займати не більше трьох днів.

 

Держслужба також має намір публікувати на своєму сайті перелік об'єктів, які повинні бути вилучені. Створювати перелік піратських ресурсів у відомстві не будуть.

 

Як зазначає видання, до реформування сфери захисту прав інтелектуальної власності українську владу підштовхують скарги міжнародних організацій.

 

У травні торгова палата США назвала Україну піратом № 1 у світі і пригрозила економічними санкціями. Як повідомляла «Детектор медіа», віце-прем'єр-міністр Костянтин Грищенко у відповідь заявив, що внесення України Офісом торговельного представника з питань захисту прав інтелектуальної власності США як найбільшого порушника авторського права до категорії так званих пріоритетних зарубіжних країн, не відображає реального стану справ у цій сфері та не враховує зусилля української влади, спрямовані на вдосконалення законодавчої бази та практики правозастосування в питаннях інтелектуальної власності.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6895
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду