Офіс торговельного представника США визнав Україну «піратом номер один»

2 Травня 2013
4535

Офіс торговельного представника США визнав Україну «піратом номер один»

4535
Офіс торговельного представника США визнав Україну «піратом номер один»

Офіс торговельного представника США вніс Україну як найбільшого порушника авторського права до категорії так званих пріоритетних зарубіжних країн. Про це йдеться у щорічній «Спеціальній доповіді 301», яку Офіс оприлюднив 1 травня, повідомляє «Укрінформ».

 

«У результаті Спеціального огляду 301 в 2013 році офіс торговельного представника США визначає Україну як пріоритетну зарубіжну країну (priority foreign country - PFC). Це визначення є кульмінацією зростаючого впродовж кількох років занепокоєння з приводу широко поширених крадіжок інтелектуальної власності, в тому числі зростаючих порушень прав інтелектуальної власності, де задіяні урядові структури», - йдеться у документі.

 

Основних підстав для прийняття такого рішення було три: «несправедливе, непрозоре управління» щодо організацій зі збору та розподілу авторських винагород для американських та інших правовласників, широке використання нелегального програмного забезпечення в українських державних органах, нездатність вжити ефективних заходів для боротьби з широко поширеними в інтернеті порушеннями авторських та суміжних прав в Україні.

 

Зазначається, що порушення прав інтелектуальної власності в Україні завдали значних збитків американській індустрії, пов'язаній з авторським правом. Крім того, зауважується, що ситуація продовжує погіршуватися за кожним з проблемних питань. «Інтенсивна двостороння взаємодія з США не призвела до значних змін, і ситуація в Україні, здається, погіршилася, а не покращилася в 2012 році», - йдеться в доповіді.

 

У категорії «пріоритетних зарубіжних країн» Україна опинилася першою і єдиною за останні сім років. Минулого року Офіс торговельного представника відносив її до категорії країн з підвищеним рівнем спостереження Priority Watch List, що у звіті за 2013 рік включає Алжир, Аргентину, Чилі, Китай, Індію, Індонезію, Пакистан, Росію, Таїланд та Венесуелу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4535
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду