Ольга Кашпор обурена тим, що її іменем підписали «джинсу» про Арбузова

Ольга Кашпор обурена тим, що її іменем підписали «джинсу» про Арбузова

8 Серпня 2013
10570

Ольга Кашпор обурена тим, що її іменем підписали «джинсу» про Арбузова

10570
Ольга Кашпор обурена тим, що її іменем підписали «джинсу» про Арбузова
Ольга Кашпор обурена тим, що її іменем підписали «джинсу» про Арбузова

Кореспондент ТСН Ольга Кашпор заявила, що не є автором замовних статей, пов'язаних з висвітленням діяльності першого віце-прем'єра Сергія Арбузова, які вийшли у «Новій Тернопільській газеті», чернівецькій газеті «Буковина» та виданні «Черкаський край». Про це вона повідомила через прес-службу «1+1».

 

Пані Кашпор обурена тим фактом, що в низці регіональних газет з'явилися  матеріали, підписані її ім'ям, і вважає, що це шкодить її діловій репутації.

 

«З'ясувалося, що я у відпустці часу не гаяла, а підпрацьовувала одразу в чотирьох регіональних виданнях! Гастролювала у Черкасах, Чернівцях, Рівному і Тернополі. Про свої трудові звитяги дізналася з публікації на «Українській правді», навіть побачила скани статей, підписаних моїм ім'ям. Поява цих матеріалів за моїм підписом шкодить моїй діловій репутації, адже я ніколи не створювала статей подібного характеру», - пояснює пані кореспондентка.  

 

Редактори газет, у яких вийшли статті, протитровані Ольгою Кашпор,  повідомили, що журналісти з такими іменами у них в редакціях не працюють, а матеріали вони отримали вже готовими через рекламний відділ і розмістили їх на правах реклами.

 

Керівник ТСН Сергій Попов вважає цю ситуацію неприпустимою і такою, що може призвести до втрати довіри до журналіста. «Зараз маємо недопустиму ситуацію як з етичної сторони, так і юридичної: не можна ось так просто взяти і присвоїти ім'я, тим паче  ім'я, за яким стоять роки професійної роботи і довіри глядачів», - сказав пан Попов.

 

Як сказала Ольга Кашпор в інтерв'ю «Детектор медіа», вона не бере "джинсових" грошей.

 

Як пише «Українська Правда», 17 липня у «Новій Тернопільській газеті», чернівецькій газеті «Буковина» та виданні «Черкаський край» вийшла стаття «Кіпр не захистить від податків» та підзаголовком: «Верховна Рада підтримала ініціативу Сергія Арбузова, яка посилить контроль над великим бізнесом». Усі три тексти підписані Ольгою Кашпор.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10570
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Фигаро
3917 дн. тому
А что, у нас в стране одна Ольга Кашпор, я не понимаю? Журналистка с плюсов много о себе думает, чтобы таких, как она, публиковали такие столпы украинской журналистики, как "Буковина" и "Черкасский край", да еще и подписывали её именем свои статьи. Фи.
Ольга
3917 дн. тому
Не в первій раз сталкиваюсь с такой штукой как "Ольга Кашпор" и "Джинса"..На УТ1 работая в новостях она не брезговала ей, по крайней мере запомнилось как ты джинсовала в период помаранчевой революции, когда канишевский всех зарплат черных лишил за поддержку "оранжевых"..Кашпор. это была твоя идея джинсу синимать чтоб левые деньги журналистам срубить? Правильно, Оль, твоя..Кто это реализовывал??? а во время прошлых выборов тебя обвинили в джинсе в пользу Луцкого и ты начала оправдываться что мол невиноватая я ...на воре шапка горит...все ж знают что он платил минимум тысячу долларов за синхрон...а чесностью ты едва ли когда то отличалась..сейчас чистой воды самопиар..Статьи в газетах подписаны именем и фамилией и именем Ольга Кашпор..и опять шапка загорелась..тебя не одну так зовут..а даже если это и псевдоним, то воспринимать это нужно адекватно...или опять рисуешься бессребреницей перед Ткаченко чтоб в кадре посадили работать..научись снчала стен апы писать
Деймос
3917 дн. тому
Все три издания из глубинки на Западной Украине (регион, мягко говоря, малоизвестный своей прессой), то есть уровень главредов, которые берут имена столичных журналистов и тулят их в свои выпуски, вполне понятен. Такое вообще часто делают в глубинке, пускай Кашпор обратится к редакторам и выяснит, чьих это рук дело, делов-то.
Роман Недзельский
3917 дн. тому
А что в этой стране не одна Ольга Кашпор? Пойду, пожалуй, выберу себе другую.
Пояснення
3917 дн. тому
Набрид вже той російський горе-піарщик та шовініст, який обслуговує Арбузова. Він і раніше, працюючи на донецьких клієнтів, тиражував заказухи та фальшиві статті, підписуючи їх іменами відомих журналістів (чомусь тільки тих, хто українці і патріоти). Тепер настала черга зачепити когось українського і вдарити по ТСН - підписав заказуху Ольгою Кашпор. Далі будуть інші українці в підписах під заказухами й урочисте побиття піарщика Арбузова, як того піарщика з FEMEN. І стрілки переведуть якраз на обурених журналістів, тягаючи їх по міліціях та шиючи їм кримінал. Так під вибори 2015 хочуть знищити репутації нормальних журналістів.
Мда...
3917 дн. тому
Надоели... На что только люди не пойдут, чтобы себе лишний пиар сделать... Новости надо делать хорошие, а не пиариться. Или человек с таким именем один на всю Украину?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду