Звільнений редактор газети «Колос» заявляє, що колектив газети звинувачує її голослівно

7 Серпня 2013
5405

Звільнений редактор газети «Колос» заявляє, що колектив газети звинувачує її голослівно

5405
Звільнений редактор газети «Колос»  заявляє, що колектив газети звинувачує її голослівно

Колишній редактор Сахновщинської районної газети «Колос»  Галина Пархоменко надіслала «Детектор медіа» відкритий лист, у якому заявляє, що колектив газети «голослівно звинуватив» її в непрофесійності та не виконує постанову суду про поновленні пані Пархоменко на посаді головного редактора.

 

Відкритий лист Галина Пархоменко написала у відповідь на публікацію у районній газеті «Колос» «За що звільнили редактора». В опублікованній статті заступник редактора Світлана Перець, працівники газети та позаштатні кореспонденти  пояснили, чому вважають звільнення пані Пархоменко виправданим.

 

У публікації Галину Пархоменко звинувачують у надмірній амбіційності, нетерпимості, конфліктності та бажанні наживи. У своєму листі-відповіді на публікацію пані Пархоменко ставить ряд запитань до колег. На думку звільненого редактора, новому колективу газети буде важко знайти «більш-менш толкову аргументацію» для підтвердження звинувачень на адресу колишнього редактора.

 

Галина Пархоменко вважає, що стаття «За зо звільнили головного редактора» написана без дотримання журналістських стандартів, оскільки у матеріалі звучать тільки звинувачення. Пані Пархоменко зауважила, що їй би хотілось прочитати  прізвища тих журналістів, кому вона нібито погрожувала чи незаконно скоротила.

 

«Детектор медіа» подає повну версію листа Галини Пархоменко:

 

Шановні колеги, ніколи не була прибічницею «бойових дій» на сайтах чи на газетних шпальтах, проте, «колективна» думка від КО «Сахновщинська районна газета «Колос» змушує вдатися до відповіді з метою захистити свою репутацію та добре ім'я, яке вони  із задоволенням паплюжать не лише у районній пресі...

 

Отже, відповідь опонентам у  запитаннях , на які у них навряд чи знайдеться якась більш-менш  толкова  аргументація:

 

- Чому потреба висловити свою думку виникла у колективу, переважна більшість якого сформована з подачі районної ради, саме зараз - коли суд прийняв рішення на мою користь й існує реальна «загроза» мого повернення на роботу?


- Яким чином позаштатні автори та пенсіонери за віком, частина  з  яких зі мною  працювали доволі нечасто або  взагалі не працювали й не можуть знати мене як керівника і як людину, протестують проти мене як керівника організації, членами якої вони не є  та ще й ставлять свої підписи під матеріалом, де йдеться про мій характер, описаний з чиїхось негативних емоцій та суб'єктивних думок?


- Чому, опублікуваши у районній газеті відверто наклепницький матеріал «За що звільнили редактора?», одна з авторів С. Перець дивується чи обурюється, що її за це очікує судовий позов? Питання захисту честі та гідності в Україні вирішується саме у судовому порядку, Ви не знали?


- Чому про те, що мені , виявляється, пропонували окремий кабінет, я дізнаюся лише з публікації на сайті «Детектор медіа»?


- Для чого мені інший кабінет, якщо у мене є свій - кабінет редактора, але його на даний момент займає інша людина.


- Яким чином я маю брати участь у формуванні газети, якщо районною радою не підписано наказу про моє відновлення на посаді та призначення, а мого прізвища та посади немає у штатному розписі?


- Чому  авторка,при умові, що вона вважає себе неабиякою журналісткою, вдається до голослівних звинувачень?  Мене дуже цікавить прізвище кореспондента, якого я буцімто скоротила теж, а також факти моїх погроз працівникам.


- Чому в матеріалі не згадано, що після мого звільнення на банківському рахунку редакції залишилося близько 45 000 грн. обігових коштів, зароблених організацією самостійно? Це не дуже велика сума, але для районного видання цілком пристойна. Її, звичайно ж. вистачає і для виплати зарплати, й для інших редакційних потреб. Поки що вистачає...

 

Ну , а щодо накладу - тут все вірно. У травні я залишила газету з тиражем у 2 115 екземплярів, а у липні він становить 2 168. 53 екземпляри - це, можливо, і результат для когось.Чого ж сперечатися? Вітаю.

 

Р.S. Цікаво... З професійної точки зору й суто по-людськи цікаво: на скільки відсотків почуваються людьми ті, хто вдається до такого низькопробного засобу - обливання брудом?

 

Як повідомляла «Детектор медіа», на сесії 30 квітня Сахновщинська районна рада одноосібно прийняла рішення про зміну статуту редакції газети «Колос» та звільнення головного редактора Галини Пархоменко. Районна та селищна ради Сахновщинського району зареєстрували нову комунальну організацію «Редакція Сахновщинської районної газети «Колос»», чим формально виключила із засновників трудовий колектив видання. Створення нової організації із зміною її статусу влада здійснила без участі колективу. 29 липня Сахновщинський районний суд Харківської області ухвалив рішення про поновлення на посаді головного редактора Галини Пархоменко. Попри рішення суду на її користь, редактор так і не змогла приступити до роботи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5405
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду