Режисер НТКУ Іванна Чередниченко стала лауреатом премії ім. Івана Франка

Режисер НТКУ Іванна Чередниченко стала лауреатом премії ім. Івана Франка

5 Серпня 2013
5844

Режисер НТКУ Іванна Чередниченко стала лауреатом премії ім. Івана Франка

5844
Режисер НТКУ Іванна Чередниченко стала лауреатом премії ім. Івана Франка
Режисер НТКУ Іванна Чередниченко стала лауреатом премії ім. Івана Франка

Автор і режисер Національної телекомпанії України (НТКУ) Іванна Чередниченко була удостоєна премії ім. Івана Франка в галузі інформаційної діяльності. Державний комітет телебачення і радіомовлення України ухвалив рішення відзначити проект «Київська старовина. Світ мистецтва» в номінації «За кращий твір у телевізійній сфері». Про це повідомляє прес-служба НТКУ.

 

Разом з Іванною Чередниченко над проектом працювали оператор Володимир Таргонський, режисер відеомонтажу Сергій Ачинян та інші, продакшн - ТО документальних фільмів і програм (директор Марк Гресь).

 

«Цей проект - мистецтвознавчий - було задумано спеціально для нічного ефіру. Про це свідчить його стилістика й особлива манера подачі інформації. Ми ставили собі за мету зробити такий продукт, якого ще не було на вітчизняному телебаченні. Головне у цьому циклі - глибинний зміст, смислові поштовхи, що підштовхнуть глядача до самовдосконалення», - сказала Іванна Чередниченко.

 

Раніше проект «Київська старовина. Світ мистецтва» було відзначено дипломом на ХІІ Міжнародному фестивалі документальних фільмів та програм «Кінолітопис».  Незабаром один із фільмів циклу «Принцеса Грьоза». Михайло Врубель» буде представлений на Міжнародному фестивалі «Слов'янська казка».

 

«Проект нашого автора і режисера Іванни Чередниченко "Київська старовина. Світ мистецтва", що вже полюбився глядачам Першого національного, визнали найкращим твором у телевізійній сфері. І це з огляду на те, що цього річ на здобуття премії було висунуто близько сорока творчих робіт. Мені приємно, що документальні фільми виробництва Національної телекомпанії України можуть гідно конкурувати зі стрічками не тільки на українських, а й на міжнародних фестивалях. Сподіваюся, що ця нагорода для проекту - далеко не остання», - прокоментував нагороду т. в. о. генерального директора НТКУ Олександр Пантелеймонов.

 

Наразі творча група проекту готує десятий фільм циклу «Етуаль. Серж Лифарь», присвячений одному з найвидатніших танцюристів ХХ століття.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5844
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Тим
3922 дн. тому
Иванна в первую очередь - автор, журналист, а не режиссер. И отмечать надо ее журналистский профессионализм.
НАРЕШТІ
3922 дн. тому
Нарешті відмітили тих, хто ВМІЄ і ХОЧЕ працювати , хто віддає свій талант за жалюгідні зарплати.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду