Моральна комісія підтримала ініціативу Комісії з журналістської етики

29 Липня 2013
5821

Моральна комісія підтримала ініціативу Комісії з журналістської етики

5821
Моральна комісія підтримала ініціативу Комісії з журналістської етики

Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі (НЕК) заявила про підтримку ініціативи Комісії з журналістської етики на шляху підвищення вимог до професії. «Українське суспільство сподівається на саморегуляцію медійного середовища», - запевняє НЕК. Про це йдеться у зверненні Моральної комісії.

 

У моральній комісії вважають, що саморегулювання журналістики, відповідальність перед суспільством за зміст і наслідки оприлюдненої інформації, дотримання етичних норм у професії завжди було наріжним каменем дискусій, пов'язаних із захистом підростаючого покоління від ризиків, які несе інформаційний простір.

 

«Останні події цього місяця в журналістському середовищі дають суспільству надії на зміни: Україна робить вибір на користь європейських стандартів. Настав час професіонального усвідомлення відповідальності перед народом, країною, майбутнім. Дотримання морально-етичних норм має стати нормою для кожного, хто обрав цей нелегкий і відповідальний шлях - від студентської лави до найвищого шабля професійного зростання, і вимагає від журналістів чесної думки, щирого слова і чистого пера», - йдеться у зверненні НЕК.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5821
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Запорізька ОДТРК
3930 дн. тому
Сегодня на заседании правления областной организации НСЖУ Кузенко В.В. исключили за плагиат из членов Союза журналистов. "За" проголосовало 22, "Против " - 2, воздержался 1. Это первый случай в истории украинской журналистики, когда у руководителя государственного СМИ забирают членский билет НСЖУ за плагиат.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду