Фотограф Юрій Барабаш оскаржуватиме у суді рішення про нев’їзд в Україну

Фотограф Юрій Барабаш оскаржуватиме у суді рішення про нев’їзд в Україну

22 Липня 2013
7088

Фотограф Юрій Барабаш оскаржуватиме у суді рішення про нев’їзд в Україну

7088
Фотограф Юрій Барабаш оскаржуватиме у суді рішення про нев’їзд в Україну
Фотограф Юрій Барабаш оскаржуватиме у суді рішення про нев’їзд в Україну

Журналіст, громадянин російської Федерації Юрій Барабаш буде оскаржувати рішення СБУ про заборону його в'їзду на територію України на п'ять років. Про це він заявив у інтерв'ю «Радіо Свобода».

 

Наразі Юрій Барабаш готує документи для передання їх юристам, які займатимуться цією справою у суді.

 

«Напевно, ми будемо іти до суду з усіма цими скаргами. Я не хочу все залишати просто так. Я можу відповісти за кожен свій крок, за кожну свою дію на території України», - розповів депортований журналіст.

 

«Я намагаюся своїми силами написати усі можливі звернення до СБУ, українського прикордонного відомства. Я сподіваюся отримати від них бодай якесь документальне підтвердження того, що мені заборонено в'їзд в Україну, тому що у мене немає офіційних підтверджень», - сказав в інтерв'ю пан Барабаш.

 

Коментуючи заяву СБУ про заборону  в'їзду в Україну протягом п'яти років «в інтересах забезпечення національної безпеки та охорони громадського порядку», Юрій Барабаш  припустив, що це пов'язано з його наближеністю до протестних кіл Києва: «Я не зробив нічого, що тягне аж на таку заборону. Єдина моя думка - що влада зараз уже розуміє, що до 2015 року залишається не так і багато часу. Відтак, влада починає обмежувати активну діяльність у протестних середовищах. Це насамперед стосується Києва. Мені здається, мене депортували і заборонили в'їзд в Україну саме через те, що я маю багато друзів у цих колах,і просто можна обмежити мою діяльність на території України. Мені можна закрити в'їзд в Україну. І українська сторона скористалася цією можливістю».

 

Нагадаємо, 10 липня Україна заборонила в'їзд на свою територію громадянину Росії Юрію Барабашу, який працює в українському видавництві «Темпора» та неодноразово проводив фотозйомку  акцій протесту в Україні. 15 липня журналіста  зняли з потягу на станції Конотоп, де двоє міліціонерів заявили, що він - в списку нев'їздних. Заборона на в'їзд в Україну для фотографа триватиме п'ять років.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7088
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду