detector.media
22.07.2013 12:54
Фотограф Юрій Барабаш оскаржуватиме у суді рішення про нев’їзд в Україну
Фотограф Юрій Барабаш оскаржуватиме у суді рішення про нев’їзд в Україну

Журналіст, громадянин російської Федерації Юрій Барабаш буде оскаржувати рішення СБУ про заборону його в'їзду на територію України на п'ять років. Про це він заявив у інтерв'ю «Радіо Свобода».

 

Наразі Юрій Барабаш готує документи для передання їх юристам, які займатимуться цією справою у суді.

 

«Напевно, ми будемо іти до суду з усіма цими скаргами. Я не хочу все залишати просто так. Я можу відповісти за кожен свій крок, за кожну свою дію на території України», - розповів депортований журналіст.

 

«Я намагаюся своїми силами написати усі можливі звернення до СБУ, українського прикордонного відомства. Я сподіваюся отримати від них бодай якесь документальне підтвердження того, що мені заборонено в'їзд в Україну, тому що у мене немає офіційних підтверджень», - сказав в інтерв'ю пан Барабаш.

 

Коментуючи заяву СБУ про заборону  в'їзду в Україну протягом п'яти років «в інтересах забезпечення національної безпеки та охорони громадського порядку», Юрій Барабаш  припустив, що це пов'язано з його наближеністю до протестних кіл Києва: «Я не зробив нічого, що тягне аж на таку заборону. Єдина моя думка - що влада зараз уже розуміє, що до 2015 року залишається не так і багато часу. Відтак, влада починає обмежувати активну діяльність у протестних середовищах. Це насамперед стосується Києва. Мені здається, мене депортували і заборонили в'їзд в Україну саме через те, що я маю багато друзів у цих колах,і просто можна обмежити мою діяльність на території України. Мені можна закрити в'їзд в Україну. І українська сторона скористалася цією можливістю».

 

Нагадаємо, 10 липня Україна заборонила в'їзд на свою територію громадянину Росії Юрію Барабашу, який працює в українському видавництві «Темпора» та неодноразово проводив фотозйомку  акцій протесту в Україні. 15 липня журналіста  зняли з потягу на станції Конотоп, де двоє міліціонерів заявили, що він - в списку нев'їздних. Заборона на в'їзд в Україну для фотографа триватиме п'ять років.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY