Медіапрофспілка вимагає покарання чернівецького чиновника

Медіапрофспілка вимагає покарання чернівецького чиновника

19 Липня 2013
6434

Медіапрофспілка вимагає покарання чернівецького чиновника

6434
Медіапрофспілка вимагає покарання чернівецького чиновника
Медіапрофспілка вимагає покарання чернівецького чиновника

Рада Незалежної медіа-профспілки України звертається до Генеральної прокуратури України з вимогою притягнути до відповідальності першого заступника голови Чернівецької ОДА Георгія Галиця, повідомляє прес-служба НМПУ.

 

За даними профспілки, 11 липня пан Галиць перешкоджав професійній діяльності журналістів, які мали намір висвітлити зустріч представників влади з підприємцями краю в приміщенні облдержадміністрації та облради. Він разом з представником комісії Адміністрації Президента, яка працювала в області, Олександром Софроновим не допустив представників місцевих ЗМІ на відкритий публічний захід в приміщенні суб'єкта владних повноважень.

 

«Вважаємо такі дії чиновника протизаконними і такими, що грубо перешкоджають професійній журналістській діяльності, - відзначається в заяві НМПУ. - Георгій Галиць скоїв злочин, передбачений ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України "Перешкоджання професійній журналістській діяльності". Вимагаємо притягнення Георгія Галиця до кримінальної відповідальності».

 

Нагадаємо, нещодавно чернівецькі журналісти створили Чернівецьку первинну міжредакційну профспілкову організацію НМПУ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6434
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду