Кримінальне провадження проти затриманих у Врадіївці журналістів закрито

5 Липня 2013
7204

Кримінальне провадження проти затриманих у Врадіївці журналістів закрито

7204
Кримінальне провадження проти затриманих у Врадіївці журналістів закрито
Слідчий відділ Врадівського райвідділу закрив кримінальне провадження проти затриманих у Врадіївці журналістів Lb.ua, ТВі, «1+1». Про це йдеться у повідомленні відділу зв`язків з громадськістю ГУ МВС України.  
 
Таке рішення було прийнято сьогодні, 5 липня, за результатами проведеного досудового розслідування у на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 Кримінального процесуального кодексу України – у зв’язку з відсутністю складу злочину.      
 
«Слідчими не було встановлено факт порушення працівниками засобів масової інформації права на приватне життя, оскільки цей злочин має місце тоді, коли особою незаконно збирається або поширюється конфіденційна інформація про іншу особу, дозвіл на розповсюдження якої вона не давала, - йдеться в повідомленні ГУ МВС України. - Такою інформацією можуть бути відомості про приватне життя особи, що становлять її особисту чи сімейну таємницю – зокрема, інформація про освіту, сімейний стан, релігійність, стан здоров’я, дату і місце народження, майновий стан та інші персональні дані про особу».
 

Як повідомляла «Детектор медіа», 3 липня журналістів каналу TBi, «1+1», які знімали сюжет у Врадіївці Миколаївської області, та фотокореспондента Lb.ua затримала і допитала міліція. Справу затриманих у Врадіївці журналістів внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

 

Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) розцінила як міліцейське свавілля та грубе перешкоджання професійній журналістській діяльності затримання у Врадіївці журналістів та порушення проти них кримінального провадження за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.182 Кримінального кодексу України (порушення недоторканості приватного життя).

 

Представники політичної партії «УДАР» заявили, що вимагають від генерального прокурора Віктора Пшонки перевірити всі обставини затримання.

 

 
«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7204
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду