Справу затриманих у Врадіївці журналістів внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань

Справу затриманих у Врадіївці журналістів внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань

3 Липня 2013
5868

Справу затриманих у Врадіївці журналістів внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань

5868
Справу затриманих у Врадіївці журналістів внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань
Справу затриманих у Врадіївці журналістів внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань

Інформацію про інцидент із звинуваченням журналістів у проникненні до приватного будинку колишнього керівника Врадіївського РВ УМВС України в Миколаївській області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Про це повідомляє офіційний сайт МВС.

 

«Зі слів дружини колишнього керівника Врадіївського РВ УМВС України в Миколаївській області, незнайомці увійшли до господи та почали стукати у вікно будинку. Не дочекавшись відповіді, чоловіки відчинили вхідні двері та увійшли до оселі саме у той момент, коли заявниця виходила до них. На запитання жінки, хто вони такі та що їм потрібно, незнайомці представились знімальними групами центральних телеканалів та сказали, що хочуть взяти у неї коментар. Жінка відмовилася та зателефонувала до міліції», - повідомляє прес-служба МВС.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 3 липня журналістів знімальних груп TBi, «1+1» та  фотокореспондента LB.ua Макса Левіна, які знімали сюжет у Врадіївці Миколаївської області,  затримала і допитує міліція.

 

За словами затриманих, вони зробили спробу поспілкуватися з дружиною колишнього начальника місцевого відділення міліції Віталія Синицького в будинку, де мешкає його родина.  Видання LB.ua повідомляє, що господиня будинку відмовилася надавати коментар.  Після цього журналісти зайшли до сусідів, щоб поспілкуватися. Однак, через 10 хвилин під'їхала міліцейська машина з правоохоронцями у бронежилетах. Вони повідомили, що їм надійшло повідомлення, що на територію будинку проникли зловмисники.

 

«Наразі усіх учасників події запрошено до Врадіївського РВ УМВС у якості свідків для з'ясування усіх обставин цієї справи. Інформацію про вказану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань із кваліфікацією за ч. 1 ст. 182 (Порушення недоторканності приватного життя) Кримінального кодексу України», - повідомляє МВС.

 

Юрист «Інституту Медіа Права» Ігор Розкладай у коментарі «Детектор медіа» рекомендував затриманим у Врадіївці за проникнення на приватну територію журналістам ТВі, «1+1» та LB.ua написати заяву про перешкоджання їхній професійній діяльності (стаття 171 Кримінального кодексу України).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5868
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду