Медіаюрист радить затриманим у Врадіївці журналістам скаржитися на перешкоджання професійній діяльності

3 Липня 2013
5434

Медіаюрист радить затриманим у Врадіївці журналістам скаржитися на перешкоджання професійній діяльності

5434
Медіаюрист радить затриманим у Врадіївці журналістам скаржитися на перешкоджання професійній діяльності

Юрист Інституту медіа права Ігор Розкладай рекомендує затриманим у Врадіївці за проникнення на приватну територію журналістам ТВі, «1+1» та LB.ua написати заяву про перешкоджання їхній професійній діяльності (стаття 171 Кримінального кодексу України). Про це він сказав у коментарі «Детектор медіа».

 

На його думку, ситуацію не можна тлумачити як проникнення на приватну територію і втручання в приватне життя. «Наскільки можна судити з повідомлень, журналісти відкрито зайшли у хвіртку, публічно гукаючи людей, яких хотіли знайти. І в отриманні такої інформації був суспільний інтерес. Єдине, що журналістам потрібно мати доказ того, що вони не перелазили через паркан, потрібно, щоб хтось зафіксував хвіртку», - каже юрист.

 

«Очевидно, що це була провокація проти журналістів, пов'язана з тим, щодо кого вони хотіли отримати інформацію», - припустив пан Розкладай.

 

Нагадаємо, 3 липня міліція у Врадіївці затримала п'ятьох журналістів TBi, «1+1» та LB.ua і допитує їх. Зі слів журналіста LB.ua Макса Левіна, їм інкримінують статтю 182 Кримінального кодексу України - порушення недоторканності приватного життя.

 

Журналісти зробили спробу поспілкуватися з дружиною колишнього начальника місцевого відділення міліції Віталія Синицького в будинку, де мешкає його родина. Господиня будинку відмовилася давати коментар. Після цього журналісти зайшли до сусідів, щоб поспілкуватися. Однак, через 10 хвилин під'їхала міліцейська машина з правоохоронцями у бронежилетах. Вони повідомили, що їм надійшло повідомлення, що на територію будинку проникли зловмисники. Дзвінок нібито надійшов від сусіда.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5434
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Rublik
3950 дн. тому
Никого не оправдывая, но какого рожна лезть в чужое жилище! что с монтировкой, что с телекамерой.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду