detector.media
03.07.2013 17:22
Медіаюрист радить затриманим у Врадіївці журналістам скаржитися на перешкоджання професійній діяльності

Юрист Інституту медіа права Ігор Розкладай рекомендує затриманим у Врадіївці за проникнення на приватну територію журналістам ТВі, «1+1» та LB.ua написати заяву про перешкоджання їхній професійній діяльності (стаття 171 Кримінального кодексу України). Про це він сказав у коментарі «Детектор медіа».

 

На його думку, ситуацію не можна тлумачити як проникнення на приватну територію і втручання в приватне життя. «Наскільки можна судити з повідомлень, журналісти відкрито зайшли у хвіртку, публічно гукаючи людей, яких хотіли знайти. І в отриманні такої інформації був суспільний інтерес. Єдине, що журналістам потрібно мати доказ того, що вони не перелазили через паркан, потрібно, щоб хтось зафіксував хвіртку», - каже юрист.

 

«Очевидно, що це була провокація проти журналістів, пов'язана з тим, щодо кого вони хотіли отримати інформацію», - припустив пан Розкладай.

 

Нагадаємо, 3 липня міліція у Врадіївці затримала п'ятьох журналістів TBi, «1+1» та LB.ua і допитує їх. Зі слів журналіста LB.ua Макса Левіна, їм інкримінують статтю 182 Кримінального кодексу України - порушення недоторканності приватного життя.

 

Журналісти зробили спробу поспілкуватися з дружиною колишнього начальника місцевого відділення міліції Віталія Синицького в будинку, де мешкає його родина. Господиня будинку відмовилася давати коментар. Після цього журналісти зайшли до сусідів, щоб поспілкуватися. Однак, через 10 хвилин під'їхала міліцейська машина з правоохоронцями у бронежилетах. Вони повідомили, що їм надійшло повідомлення, що на територію будинку проникли зловмисники. Дзвінок нібито надійшов від сусіда.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY