У справі щодо побиття Сніцарчук і Соделя прокуратура знайшла вже чотирьох підозрюваних

У справі щодо побиття Сніцарчук і Соделя прокуратура знайшла вже чотирьох підозрюваних

12 Червня 2013
6541

У справі щодо побиття Сніцарчук і Соделя прокуратура знайшла вже чотирьох підозрюваних

6541
У справі щодо побиття Сніцарчук і Соделя прокуратура знайшла вже чотирьох підозрюваних
У справі щодо побиття Сніцарчук і Соделя прокуратура знайшла вже чотирьох підозрюваних

Чотирьом особам вручено повідомлення про підозру за фактом хуліганських дій та умисного перешкоджання діяльності журналістів Ольги Сніцарчук та Владислава Соделя під час масових мітингів18 травня. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Шевченківського району Києва.

 

У прокуратурі стверджують, що слідчі столичної міліції у ході розслідування кримінального провадження встановили осіб, яким наразі повідомлено про підозру. Ними виявились чотири чоловіки віком від 20 до 26 років. Їх імена прокуратура не називає.

 

«На даний час з фігурантами справи проводяться слідчі дії. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним міри запобіжного заходу», - наголошує прокуратура.

 

Нагадаємо, 18 травня, під час мітингу опозиції невідомі у спортивних костюмах до крові побили журналістів Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя. Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників.

 

Кримінальне провадження за фактом нападу було відкрито спочатку за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження), а після акції журналістів - і за 171-ю статтею (перешкоджання журналістській діяльності). Розпочато досудове розслідування. Згодом дії нападника було перекваліфіковано в хуліганство. Триває провадження за ч. 2 ст. 296 ККУ (хуліганство, вчинене групою осіб) і ч. 1 ст. 171 ККУ (перешкоджання професійній діяльності журналіста).

 

22 травня суд відпустив затриманого мешканця Київщини Вадима Титушка під заставу, хоча міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявляв, що міліція домагатиметься арешту підозрюваного.

 

На початку червня було встановлено ще двох осіб, які брали участь у нападі на журналістів Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6541
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Caporal
3973 дн. тому
„У справі щодо побиття Сніцарчук і Соделя прокуратура знайшла вже чотирьох підозрюваних”. Доповідаю. До головних підозрюваних обов’язково треба додати кримінально-комічне тріо „Трус, Балбес і Бувалий” („Самогонники”) чи просто комічне тріо „Кролик Сеня, Тягнибик і Бугай Віталік” („Казкова Русь”) та їх 2-х дрібних рибок-провокаторів замість живця (2-х дрібних журналістів-провокаторів - Ольга Сніцарчук і Владислав Содель, яких занесло якби у справах на мітинг опозиції, знамо діло, без професійних бейджиків) для ловлі на живця хижої риби (небезпечного терориста - Вадим Титушко). Що, тепер можна забути про справу про сніжки під Радою?.. Доповідаю на Ваше рішення.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду