detector.media
12.06.2013 11:14
У справі щодо побиття Сніцарчук і Соделя прокуратура знайшла вже чотирьох підозрюваних
У справі щодо побиття Сніцарчук і Соделя прокуратура знайшла вже чотирьох підозрюваних

Чотирьом особам вручено повідомлення про підозру за фактом хуліганських дій та умисного перешкоджання діяльності журналістів Ольги Сніцарчук та Владислава Соделя під час масових мітингів18 травня. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Шевченківського району Києва.

 

У прокуратурі стверджують, що слідчі столичної міліції у ході розслідування кримінального провадження встановили осіб, яким наразі повідомлено про підозру. Ними виявились чотири чоловіки віком від 20 до 26 років. Їх імена прокуратура не називає.

 

«На даний час з фігурантами справи проводяться слідчі дії. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним міри запобіжного заходу», - наголошує прокуратура.

 

Нагадаємо, 18 травня, під час мітингу опозиції невідомі у спортивних костюмах до крові побили журналістів Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя. Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників.

 

Кримінальне провадження за фактом нападу було відкрито спочатку за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження), а після акції журналістів - і за 171-ю статтею (перешкоджання журналістській діяльності). Розпочато досудове розслідування. Згодом дії нападника було перекваліфіковано в хуліганство. Триває провадження за ч. 2 ст. 296 ККУ (хуліганство, вчинене групою осіб) і ч. 1 ст. 171 ККУ (перешкоджання професійній діяльності журналіста).

 

22 травня суд відпустив затриманого мешканця Київщини Вадима Титушка під заставу, хоча міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявляв, що міліція домагатиметься арешту підозрюваного.

 

На початку червня було встановлено ще двох осіб, які брали участь у нападі на журналістів Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY