Захарченко зустрінеться лише зі Сніцарчук та Соделем – побиті журналісти хочуть йти до Євросуду

Захарченко зустрінеться лише зі Сніцарчук та Соделем – побиті журналісти хочуть йти до Євросуду

23 Травня 2013
5333

Захарченко зустрінеться лише зі Сніцарчук та Соделем – побиті журналісти хочуть йти до Євросуду

5333
Захарченко зустрінеться лише зі Сніцарчук та Соделем – побиті журналісти хочуть йти до Євросуду
Захарченко зустрінеться лише зі Сніцарчук та Соделем – побиті журналісти хочуть йти до Євросуду

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко  поки що не має наміру зустрічатись окремо з журналістами, які виступають на захист кореспондента  5-го  каналу Ольги Сніцарчук та фотокореспондента «Коммерсантъ-Україна» Владислава Соделя, яких побили  18 травня під час мітингу опозиції. Про це міністр сказав 23 травня  на зустрічі журналістів з прем'єр-міністром Миколою Азаровим у Кабміні.

 

Однак при  цьому Віталій Захарченко планує зустрітись з Ольгою Сніцарчук та Владиславом Соделем. Також міністр наголосив, що правоохоронні органи зацікавлені не лише у розслідуванні побиття журналістів, а й у «встановленні істини  щодо усіх подій, що відбулись на мітингу 18 травня».

 

Ольга Сніцарчук у коментарі «Детектор медіа» зазначила, що не втрачає оптимізму, і якщо не буде вирішено покарати винних у ї побитті в Україні, вона має намір звертатись до Європейського суду з прав людини.

 

Нагадаємо, під час звіту міністра представники ЗМІ хотіли поставити питання щодо розслідування нападу на журналістів 18 травня. Частину з цих питань  вони змогли задати міністру учасники зустрічі  з Миколою Азаровим, яка 23 травня відбулась у Кабміні.

 

 

 

Журналісти під Кабміном вимагають розслідувати побиття Сніцарчук і Соделя. Під час зустрічі з Миколою Азаровим вони змогли поставити питання і Віталію Захарченку.

 

Сьогодні, 23 травня,  під будівлею Кабміну відбувся журналістський мітинг. Учасники заходу  вимагали розслідування нападу на своїх колег Ольгу Сніцарчук (5 канал) та Владислава Соделя («Коммерсантъ-Украина»). Прем'єр-міністр Микола Азаров зустрівся із кількома учасниками акції, у зустрічі брав участь міністр МВС Віталій Захарченко.

 

Нагадаємо, 18 травня, під час мітингу опозиції невідомі у спортивних костюмах до крові побили Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя.  Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників. 

 

Кримінальне провадження за фактом нападу було відкрито спочатку за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження), а після акції журналістів - і за 171-ю статтею (перешкоджання журналістській діяльності). Розпочато досудове розслідування.  

 

Міністерство внутрішніх справ почало службове розслідування з приводу бездіяльності своїх співробітників під час побиття журналістів  на мітингу опозиції 18 травня у Києві. 

 

«Детектор медіа»

Фото - Максим Лісовий

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5333
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду