Близька Арбузову газета виправдала і зробила опозиціонером того, хто побив Сніцарчук і Соделя

Близька Арбузову газета виправдала і зробила опозиціонером того, хто побив Сніцарчук і Соделя

20 Травня 2013
8823

Близька Арбузову газета виправдала і зробила опозиціонером того, хто побив Сніцарчук і Соделя

8823
Близька Арбузову газета виправдала і зробила опозиціонером того, хто побив Сніцарчук і Соделя
Близька Арбузову газета виправдала і зробила опозиціонером того, хто побив Сніцарчук і Соделя

Газета «Взгляд», яку медіаексперти повязують з імям віце-прем'єра Сергія Арбузова, розмістила текст, що фактично виправдовує бойовика Вадима Титушка, якого свідки упізнали як нападника на журналістку 5 каналу Ольгу Сніцарчук. Як відомо, інцидент із побиттям журналістів стався 18 травня під час мітингу опозиції. Про публікацію у газеті «Взгляд» повідомляють Тexty.org.ua та «Українська правда».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», журналіст Дмитро Гнап з`ясував, що Ольгу Сніцарчук бив чоловік, схожий на мешканця Білої Церкви Вадима Титушка, який є членом місцевого спортклубу «Будо».

 

Газета «Взгляд» пише, що поспілкувалося з його колишнім тренером Василем Демянцевим. За словами пана Демянцева, Титушко зараз вчиться в Білоцерківському Національному Аграрному Університеті.

 

«Титушка добре знаю. Дещо запальний, як і всі хлопці в цьому віці. На тренуваннях - він іноді викладався по повній, іноді лінувався. Ну, як і всі хлопці», - цитує «Взгляд» слова тренера.

 

Пан Демянцев також  стверджує, що зі спортивного клубу Вадим Титушко пішов три роки тому - з тих пір, як вступив до Національного Аграрного Університету.

 

«Взгляд» також стверджує, що її кореспонденти віднайшли зв'язок Вадима Титушка із опозицією. «У Білій Церкві хлопця жаліють. Мовляв, не хотів нікого бити, а на мітинг прийшов, щоб заробити гроші. Причому запевняють, що найняла його опозиція», - пише газета.

 

«Ви зрозумійте, ми студенти... - цитує видання анонімного студента. - Нам надходили різні пропозиції їхати на мітинги. Хтось вибрав від влади, хтось від опозиції. Вадим поїхав на мітинг від опозиції. Сам розповідав, що за день дають 50 гривень, везуть безкоштовно. Якщо влаштувати провокацію з опонентами - 100 гривень».

 

На прес-конференції  Сергій Арбузов, відповідаючи на запитання «Детектор медіа», чи дійсно він є власником медіахолдингу, до якого, зокрема, входять газети «Взгляд» і «Капитал», а також телеканали БТБ і Business, чи хоча б фінансує котрийсь із цих ЗМІ та чи планує купувати інші ЗМІ, сказав: «Коли я йшов на цю посаду, я продав усі свої активи. У мене більше немає активів».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», сьогодні, 20 травня, біля будівлі МВС у Києві близько 150 журналістів провели акцію з вимогою до міністра МВС відзвітувати про хід розслідування нападу на кореспондента  5-го  каналу Ольгу Сніцарчук та фотокореспондента видавничого дому «Коммерсантъ-Україна» Владислава Соделя, який мав місце 18 травня під час мітингу опозиції.

 

Після акції приймальня громадян МВС України офіційно зареєструвала звернення щодо зустрічі журналістів з міністром внутрішніх страв Віталієм Захарченком. Під зверненням свої підписи поставили  96 журналістів провідних видань. 

 

Міністерство внутрішніх справ почало службове розслідування з приводу бездіяльності своїх співробітників під час побиття журналістів  на мітингу опозиції 18 травня у Києві. 

 

Нагадаємо, 18 травня, під час завершення мітингу опозиції (близько 14.20) невідомі у спортивних костюмах до крові побили Ольгу Сніцарчук та  Владислава Соделя.  Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників. 

 

Кримінальне провадження за фактом нападу було відкрито спочатку за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження), а після акції журналістів - і за 171-ю статтею (перешкоджання журналістській діяльності). Розпочато досудове розслідування.  

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8823
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду