15-17 травня – майстер-класи Шона-Патріка Лаветта в Школі журналістики УКУ

29 Квітня 2013
4522

15-17 травня – майстер-класи Шона-Патріка Лаветта в Школі журналістики УКУ

4522
15-17 травня – майстер-класи Шона-Патріка Лаветта в Школі журналістики УКУ

15, 16 і 17 травня керівник англомовної редакції Радіо Ватикан, професор із комунікацій Шон-Патрік Лаветт (Sean-Patrick Lovett) проведе майстер-класи для студентів і гостей Школи журналістики Українського католицького університету у Львові. Він розповідатиме про радіожурналістику, релігійну журналістику та досвід роботи в гарячих точках.

 

Графік роботи

 

15 травня (конференц-зал)

 

13.00 - 14.30 - Основи журналістської виразності

Паралінгвістичні (жести, постава) та мовні засоби комунікації, їх ефективне використання (на основі курсу, який він веде у Папському Григоріанськму Університеті).

 

15.00 - 16.30 - Секрети професійної кухні радіожурналістики

Створення програм, особливості жанрів радіо та його елементи (голос, музика, шум) (з досвіду 35 років роботи на Радіо Ватикан)

 

16 травня (конференц-зал)

 

14.00 - 15.30 - Досвід роботи військового журналіста: Лівія, ПАР, Північна Ірландія

Особливості спілкування в екстремальних умовах, особливості спілкування з людьми, які зазнали насильства, голоду, із неповноправностями.

 

16.00 - 17.30 - Сучасні виклики журналістики: місце професіонала у світі нових медіа

 

17 травня (конференц-зал)

 

11.00 - 12.30 - Християнська етика в журналістиці: перешкода чи підстава високого професіоналізму?

 

13.00 - 14.30 - Релігійні медіа у цифрову добу: як Церква використовує нові медіа у спілкуванні зі світом?

 

15.00 - 17.00 - Уроки життя: грішники та святі (загальноуніверситетська лекція)

Робота з матір'ю Терезою та Іван Павлом ІІ. Про досвід спілкування та роботи з римськими папами, президентами, членами королівських родин та сильними світу цього.

 

Довідка:

Ірландець за походженням, народжений у Південноафриканській республіці, Шон-Патрік Лаветт сьогодні є громадянином Італії і вже три з половиною десятиліття працює на «Радіо Ватикан», паралельно викладаючи в американських університетах. Його шлях до релігійної журналістики проліг через військову: він працював на CNN, BBC та Washington Post, був у гарячих точках Лівану, Північної Ірландії та Африки. Він також працював волонтером у Матері Терези. Його голосом озвучено сотні кіно- та телефільмів. Читайте більше в інтерв'ю, яке взяв у Шона-Патріка Лаветта другокурсник Школи журналістики УКУ Богдан Ворон, перебуваючи на стажуванні на «Радіо Ватикан».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Школа журналістики УКУ
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4522
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду