Медіаюрист вважає, що Сергію Андрушку варто написати заяву за ст.171 за вибиту з рук відеокамеру

17 Квітня 2013
5820

Медіаюрист вважає, що Сергію Андрушку варто написати заяву за ст.171 за вибиту з рук відеокамеру

5820
Медіаюрист вважає, що Сергію Андрушку варто написати заяву за ст.171 за вибиту з рук відеокамеру

Юрист Інститут масової інформації  Роман Головенко вважає, що журналісту Сергію Андрушку, з рук якого у парламенті народний депутат Олександр Фельдман вибив відеокамеру, варто написати заяву за порушення 171 статті ККУ.

 

Роман Головенко зазначив, що журналісту варто написати заяву, щоб почати кримінальне провадження: «На жаль, на відео добре не видно, чому саме випала відеокамера: чи по ній били, чи вона сама випала, чи щось інше. Але якщо є інші свідки, або Фельдман і сам не буде заперечувати, що вдарив по камері, то я думаю, що варто написати заяву по 171 статті, щоб почати кримінальне провадження.  Після розгляду всіх матеріалів, суд буде вирішувати, чи є тут рівень суспільної небезпеки щоб інкримінувати або не  інкримінувати 171 статтю».

 

Медіаюрист також вважає, що журналіст мав право проводити зйомку без дозволу депутата, оскільки він це робив з метою зафіксувати правопорушення. «Депутат палив у забороненому місці, а значить скоював правопорушення. У цій ситуації журналіст не має нести відповідальність за зйомку, оскільки він хотів зафіксувати правопорушення, а не втручатись в приватну сферу іншої фізичної особи, а конкретно -  депутата Фельдмана»,  - прокоментував пан Головенко.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», народний депутат від фракції Партії регіонів Олександр Фельдман вибив з рук журналіста Сергія Андрушка відеокамеру, коли той знімав, як депутат палив у коридорі Верховної Ради.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5820
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду