detector.media
17.04.2013 19:24
Медіаюрист вважає, що Сергію Андрушку варто написати заяву за ст.171 за вибиту з рук відеокамеру

Юрист Інститут масової інформації  Роман Головенко вважає, що журналісту Сергію Андрушку, з рук якого у парламенті народний депутат Олександр Фельдман вибив відеокамеру, варто написати заяву за порушення 171 статті ККУ.

 

Роман Головенко зазначив, що журналісту варто написати заяву, щоб почати кримінальне провадження: «На жаль, на відео добре не видно, чому саме випала відеокамера: чи по ній били, чи вона сама випала, чи щось інше. Але якщо є інші свідки, або Фельдман і сам не буде заперечувати, що вдарив по камері, то я думаю, що варто написати заяву по 171 статті, щоб почати кримінальне провадження.  Після розгляду всіх матеріалів, суд буде вирішувати, чи є тут рівень суспільної небезпеки щоб інкримінувати або не  інкримінувати 171 статтю».

 

Медіаюрист також вважає, що журналіст мав право проводити зйомку без дозволу депутата, оскільки він це робив з метою зафіксувати правопорушення. «Депутат палив у забороненому місці, а значить скоював правопорушення. У цій ситуації журналіст не має нести відповідальність за зйомку, оскільки він хотів зафіксувати правопорушення, а не втручатись в приватну сферу іншої фізичної особи, а конкретно -  депутата Фельдмана»,  - прокоментував пан Головенко.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», народний депутат від фракції Партії регіонів Олександр Фельдман вибив з рук журналіста Сергія Андрушка відеокамеру, коли той знімав, як депутат палив у коридорі Верховної Ради.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY