StarLightMedia розпочала судовий спір з Divan.tv

15 Квітня 2013
6543

StarLightMedia розпочала судовий спір з Divan.tv

6543
StarLightMedia розпочала судовий спір з Divan.tv

Медіагрупа StarLightMedia (SLM) розпочала судовий спір з сервісом Divan.tv. Про це повідомила  прес-секретар SLM Ольга Ваганова, пише «Коммерсант-Украина».

 

Справа слухається у Господарському суді Києва. SLM вимагає зобов'язати ресурс припинити трансляцію програм телеканалів СТБ і Новий канал.

 

«Divan.tv не укладав з нами договори на трансляцію, а значить - веде її незаконно», - пояснила пані Ваганова.

 

За словами директора юридичної фірми «Виндекс» (представляє інтереси SLM, МГУ та «1+1») Павла Миколюка, SLM не вимагає від Divan.tv компенсації за, на його думку,  незаконне мовлення, бо для каналів важливо припинити незаконну трансляцію. У медіагрупі пояснюють, що побоюються претензій до них з боку правовласників.  Адже певні трансляції в інтернеті вимагають окремих авторських відрахувань.

 

Позов до Divan.tv готує також група «1+1» («1+1», «2+2», ТЕТ і «Плюсплюс»). Керівник Divan.tv Андрій Колодюк ситуацію з судовим позовом SLM  виданню коментувати відмовився.

 

Видання звертає увагу на те, що українські телегрупи планують самостійно заробляти на інтернет-трансляції, і за останній рік вони значно посилили свою присутність в інтернеті. МГУ запустила власний відеосервіс oll.tv, на якому транслюються футбольні матчі і серіали з програми телеканалу «Україна». SLM і «1+1» почали співпрацю з YouTube, намагаючись заробляти на рекламі.

 

Нагадаємо, 18 жовтня  2012 року телеканали «1+1», «2+2», «Україна», Новий канал, ICTV і СТБ поширили відкритий лист, у якому звинуватили Divan.tv у тривалому порушенні прав інтелектуальної власності.

 

22 жовтня медіахолдинги «1+1 медіа» і «Медіа Група Україна» (МГУ) заявили, що подають судовий позов проти ТОВ «Диван ТВ» (юридична особа ресурсу Divan.tv). Підставою для позову є відсутність ліцензії у Divan.tv і відсутність угод з телеканалами. Однак як пише «Коммерсант-Украина», Divan.tv виконав лише вимоги МГУ і зараз групи в телепакета немає.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6543
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду