detector.media
15.04.2013 13:55
StarLightMedia розпочала судовий спір з Divan.tv
StarLightMedia розпочала судовий спір з Divan.tv

Медіагрупа StarLightMedia (SLM) розпочала судовий спір з сервісом Divan.tv. Про це повідомила  прес-секретар SLM Ольга Ваганова, пише «Коммерсант-Украина».

 

Справа слухається у Господарському суді Києва. SLM вимагає зобов'язати ресурс припинити трансляцію програм телеканалів СТБ і Новий канал.

 

«Divan.tv не укладав з нами договори на трансляцію, а значить - веде її незаконно», - пояснила пані Ваганова.

 

За словами директора юридичної фірми «Виндекс» (представляє інтереси SLM, МГУ та «1+1») Павла Миколюка, SLM не вимагає від Divan.tv компенсації за, на його думку,  незаконне мовлення, бо для каналів важливо припинити незаконну трансляцію. У медіагрупі пояснюють, що побоюються претензій до них з боку правовласників.  Адже певні трансляції в інтернеті вимагають окремих авторських відрахувань.

 

Позов до Divan.tv готує також група «1+1» («1+1», «2+2», ТЕТ і «Плюсплюс»). Керівник Divan.tv Андрій Колодюк ситуацію з судовим позовом SLM  виданню коментувати відмовився.

 

Видання звертає увагу на те, що українські телегрупи планують самостійно заробляти на інтернет-трансляції, і за останній рік вони значно посилили свою присутність в інтернеті. МГУ запустила власний відеосервіс oll.tv, на якому транслюються футбольні матчі і серіали з програми телеканалу «Україна». SLM і «1+1» почали співпрацю з YouTube, намагаючись заробляти на рекламі.

 

Нагадаємо, 18 жовтня  2012 року телеканали «1+1», «2+2», «Україна», Новий канал, ICTV і СТБ поширили відкритий лист, у якому звинуватили Divan.tv у тривалому порушенні прав інтелектуальної власності.

 

22 жовтня медіахолдинги «1+1 медіа» і «Медіа Група Україна» (МГУ) заявили, що подають судовий позов проти ТОВ «Диван ТВ» (юридична особа ресурсу Divan.tv). Підставою для позову є відсутність ліцензії у Divan.tv і відсутність угод з телеканалами. Однак як пише «Коммерсант-Украина», Divan.tv виконав лише вимоги МГУ і зараз групи в телепакета немає.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY