Перший національний подасть апеляцію на рішення суду, що зобов'язав спростувати інформацію фільму «Адов ад»

2 Квітня 2013
5875

Перший національний подасть апеляцію на рішення суду, що зобов'язав спростувати інформацію фільму «Адов ад»

5875
Перший національний подасть апеляцію на рішення суду, що зобов'язав спростувати інформацію фільму «Адов ад»

Сьогодні, 2 квітня, Шевченківський районний суд Києва зобов'язав Перший національний надати ефірний час для спростування інформації, викладеної у фільмі «Адов ад» («Пекельне пекло») виробництва компанії V-tv.Про це інтернет-виданню Lb.ua повідомив адвокат Віталій Погосян. Перший національний має намір подати апеляцію на це рішення суду, про що «Детектор медіа» повідомив заступник генерального директора Національної телекомпанії України (НТКУ) Євген Буцан.

 

Фільм «Адов ад» вийшов в ефірі Першого національного у жовтні 2012 року.  Після ефіру Оксана Томчук, адвокат підозрюваного у справі «дніпропетровських терористів» Дмитра Реви,  подала позов.

 

На думку позивачів, у фільмі, який кілька разів показували на Першому національному, генеральним прокурором та міністром внутрішніх справ України було зроблено відкриті заяви про доведеність вини Дмитра Реви в скоєнні злочину - вибухів у Дніпропетровську, незважаючи на відсутність рішення суду з даного питання, що є прямим порушенням чинного законодавства України. Також були розголошені матеріали слідства, що, як вважають позивачі,  є порушенням закону і свідченням того, що автори тісно співпрацювали з правоохоронними органами.

 

«Ми маємо намір оскаржити це рішення в апеляційній інстанції. А далі дивитимемось, як розглядатиметься справа.  Вважаю недоречним коментувати рішення суду, до нього треба ставитись з повагою, але наше право - не погоджуватись з ним і вживати потрібних засобів для його оскарження», - сказав пан Буцан.

 

Апеляцію канал має намір подати після того, як ознайомиться з повним текстом рішення.

 

Нагадаємо,  адвокат Інна Михалевич, яка захищає інтереси ще  одного з підозрюваних в організації вибухів у Дніпропетровську Льва Просвірніна, теж подала позов до суду щодо Першого національного та телекомпанії V-tv .

 

За словами адвоката, у фільмі її клієнта «безпідставно назвали "терористом" і приписали йому дії, яких він ніколи не здійснював». Позивач вимагав від Першого національного спростувати в ефірі телеканалу наведену у фільмі інформацію та заборонити розповсюдження фільму, в тому числі і в інтернеті, а від компанії V-tv - компенсацію моральної шкоди в розмірі 50 тис. грн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5875
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду