«Леся + Рома» в новорічному форматі

17 Грудня 2006
9874

«Леся + Рома» в новорічному форматі

9874
Про зйомки, імпровізації та статеві перевтілення героїв новорічного проекту ICTV «Леся+Рома»
«Леся + Рома» в новорічному форматі

Свята наближаються, і всі телеканали посилено готуються до боротьби за глядача у новорічну ніч. «Детектор медіа» вже розповідала про зйомки деяких новорічних спецпроектів. На минулому тижні канал ICTV знімав новорічну версію серіалу «Леся+Рома» (міжнародний формат «Love Bugs»). Обіцяють, що це буде повнометражний фільм. Знімальний майданчик відвідала й кореспондент «ТК».

 

Готуючись до новорічних свят, кожен канал прагне вирізнитись, проявити себе якомога більш яскраво, творчо, неординарно. Тож, обираючи формат новорічного проекту, канали дедалі частіше намагаються відійти від концепції стандартного «блакитного вогника». Останнім часом модними стали комедії на новорічну тематику, обовязково – за участю якомога більшої кількості зірок шоу-бізнесу. Ось і канал ICTV вирішив задіяти у новорічному проекті своїх зірок: Ірму Вітовську та Дмитра Лаленкова, відомих глядачам як Леся і Рома.

 

Зйомки повнометражного фільму «Леся плюс Рома» ідуть повним ходом. Результат глядачі зможуть оцінити самі, увімкнувши ICTV о 22.30 31 грудня. Ми ж розкажемо про сам процесс зйомок.

 

Помаранчево-білий автобус завіз нас на Осокорки, до білого триповерхового будинку – мрії Санта-Клауса. Саме тут проходять зйомки. Вже піднімаючись сходами, бачу знайомі обличчя. На подвір’ї знервовано курить люльку режисер Олександр Даруга. Поруч – самі Леся і Рома, себто Ірма і Діма. В акторів перекур.

 

Пробираючись між звуко-, відео- та світло-техніки, потрапляю всередину. Тут робота кипить. Людина, що ніколи в житті не бачила знімального майданчика, уявляє його, напевно, саме так. Повсюди безліч різноманітних пристроїв, ноги плутаються у дротах, а люди працюють, занурені в цей творчий безлад.

 

Говоримо з фахівцем із зв’язків з громадськістю каналу ICTV Станіславом Пільтяєм.

 

- Станіславе, розкажи, чому був обраний саме такий формат новорічного ефіру?

- Відверто кажучи, новорічні концерти просто набридли. Щороку одне й те саме. Замість новорічних збірних солянок українських і російських співаючих зірок ми вирішили показати новорічний повнометражний фільм «Леся+Рома».

 

- Чия це була ідея?

- Ідея належить продюсерові серіалу Андрію Партиці.

 

На кухню, де розташувались журналісти, заходять режисери фільму Олександр Даруга та Олександр Богданенко. Вони розповідають цікаві подробиці підготовки до зйомок. Виявляється, фабула фільму народилась у машині одного з режисерів дорогою на студію. На конкретні запитання щодо самого сюжету Олександр Даруга відповідав неохоче – напевно, хотів зберегти інтригу до самого передноворічного вечора. Проте дещо нам усе ж таки вдалось почути:

 

- Олександре, яка головна ідея лягла в основу сюжету вашого новорічного фільму?

- За основу сюжету ми взяли стосунки жінки й чоловіка. Допомагатиме їм, звісно, Дід Мороз. За концепцією, буде багато гумору, сміху та гарного настрою. Та головна ідея – це кохання.

 

- Крім Лесі з Ромою, які будуть герої?

- Діда Мороза гратиме Ігор Гнєздилов. Також глядачи нарешті побачать усіх тих людей, чиї руки, обличчя і голоси ми залучали в серіалі. Це Влад Задніпровський (гратиме батька Роми), Поліна Войнович (гратиме дружину батька Роми), Тамара Яценко (роль Лесиної мами) а також Олексій Вертинський у ролі Діда Жари.

 

За чашкою чаю Сергій Бондарчук, лінійний продюсер серіалу «Леся+Рома», поділився з «ТК» маленькою творчою таємницею: «Під час знімального процесу відбувається багато імпровізацій, які просто не можна залишати без уваги. Але в фільм їх включати неможливо, хоча б з етичних причин. Було багато пікантних ситуацій... Тому паралельно я знімаю ще й фільм про фільм. Не знаю, чи зявиться він на екранах, але впевнений, що знімальна група ним ще довго насолоджуватиметься...»

 

Нарешті, після чергового брейку нас запросили на майданчик. Дія відбувається в залі. Герої, зручно вмостившись на диванчику, ведуть бесіду. Здається, безліч дублів настільки виснажила їх, що вони почали забувати, хто з них кого грає. «Ромчику, що, погано тобі?» - звертається Дмитро Лаленков до Ірми Вітовської... Згодом, коли після 10-15 дублів актори нарешті дійшли до середини епізоду, все стає ясно: їхні герої просто помінялись тілами. Це, власне, і є кульмінаційна подія, на фоні якої розгортається сюжет.

 

Без імпровізацій і справді не обійшлось. На жаль, усі приклади, що згадуються, не для друку. Втім, усі, кому не бракує фантазії, можуть уявити, як Дмитро Лаленков намагався вжитись у роль жінки, яка потрапила в чоловіче тіло...

 

Незважаючи на те, що ICTV хотів обійтись без «співаючих зірок», музичний бонус таки передбачається. Але, замість професійних співаків, співатимуть головні герої. Саунд-трек до художнього фільму написала українська співачка Максима.

 

З артистами мені вдалося поспілкуватись, поки їх готували до наступного епізоду. Ірма, на вигляд дуже втомлена, була дуже привітною і поділилась тим, як нелегко їй вдається перевтілюватись у чоловіка.

 

- Ірмо, як ви працюєте над цією роллю? Якісь тренінги собі влаштовуєте?

- Ось мій основний тренінг. (Показує на Дмитра, посміхається.) Дивлюсь на нього, він мені все демонструє. Чіпляюся, щоб він показував мені свою реакцію в тій чи іншій ситуації.

 

Дмитро серед найкращих вражень від перевтілення, не вагаючись, назвав лазню. На всі наступні запитання відповідав лише сміхом: мовляв, самі все побачите.

 

- Дмитре, наскільки я памятаю, це ваша перша жіноча роль. Як почуваєтесь?

- Почуваюсь добре! (Жіночно поправляючи зачіску.) Взагалі, вся сценарна ситуація вибудувана так, що ми постійно перебуваємо у стресовому стані. Дуже важко уявити, що твоє тіло тобі нерідне. Насправді мені важко перевтілюватись у жінку, але – дуже весело.

 

Залишається лише побажати двом людям у кадрі та сотням поза ним, аби їм удалося зберегти у фільмі ту неповторну атмосферу гумору та оптимізму, що панує на знімальному майданчику. А ми подивимось, чи вдасться веселому креативу перемогти в новорічну ніч штамповані музичні шоу.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9874
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду