Оксана Соколова: „Я дуже добре знаю, що інколи власні переконання журналістів заважають їм бути об’єктивними”

15 Грудня 2004
1087

Оксана Соколова: „Я дуже добре знаю, що інколи власні переконання журналістів заважають їм бути об’єктивними”

1087
Екс-секретар Г. Васильєва Оксана Соколова збирається повернутися у журналістику.
Оксана Соколова: „Я дуже добре знаю, що інколи власні переконання журналістів заважають їм бути об’єктивними”
Як вже повідомляла „Детектор медіа”, зміни у керівництві Генпрокуратури спричинили і нові призначення у прес-службі ГПУ.

З 14 грудня 2004 року начальником прес-служби Генеральної прокуратури України призначено старшого радника юстиції В’ячеслава Астапова. До цього прес-службою Генпрокуратури, яку очолював Г.Васильєв, керував Сергій Руденко. Наразі він призначений заступником прокурора Одеської області.

Одразу після відставки колишнього генпрокурора Геннадія Васильева звільнилася і його особистий прес-секретар Оксана Соколова. Власне це і стало основною причиною її звільнення. Нагадаємо, що до призначення на цю посаду вона працювала ведучою каналу ICTV. Зараз, як повідомляють у прес-службі ГПУ, у генпрокурора С.Піскунa немає власного прес-секретаря.

А Оксана Соколова повідомила „Детектор медіа”, що збирається повернутися у журналістику.

„Однозначно я вважаю, що моє місце на телебаченні, і я планую продовжити кар’єру саме на телебаченні, - розповіла вона кореспонденту „Детектор медіа”. - Який це буде канал, я ще не знаю. Маю багато пропозицій і зараз над ними розмірковую. Зараз я вирішую, чи обрати шлях топ-менеджера, чи шлях телеведучої. Поки що я на роздоріжжі. Я взяла час на роздуми і сподіваюся, що присвячу його сину і сім’ї, адже вони цього досить довго чекали і на це заслуговують”.

За словами Оксани Соколової їй було важко працювати у системі прокуратури і через напружений графік, і через те, що вона „ як журналіст завжди почувалася у цій системі „инородным телом”, адже генеральна прокуратура і журналістика - речі, які важко сумістити між собою”.

Оксана Соколова, розповідаючи про свого керівника, назвала Геннадія Васильєва „кращим шефом з тих, що можна собі уявити” і висловила жаль, що далі з ним не працюватиме.

На її думку, найважче в роботі прес-секретаря - це знайти спільну мову з деякими журналістами, „які не хочуть нікого чути, точніше журналісти хочуть почути саме ту відповідь, яку планували, і не хочемо чути реальної”. І взагалі робота в Генпрокуратурі, за словами Соколової, дозволила їй критично оцінити і свій власний журналістський досвід.

„За час свого перебування на посаді прес-секретаря опинилася по іншу сторону, - говорить вона. - І дуже критично подивилася на роботу журналістів, і я зрозуміла, в яких ситуаціях я була неправа раніше, і я думаю, що у майбутньому це багато дасть для моєї подальшої роботи. Я дуже добре знаю, що інколи якісь власні амбіції і власні переконання журналістів заважають їм бути об’єктивними. Безумовно, існує певне упереджене ставлення до Генпрокуратури як до інституту. Можна багато говорити, про його причини, але зламати його дуже важко.

Для себе я теж архетипи зламала відносно того, які видання я вважала опозиційними, чи не опозиційними”.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
студентка Інституту журналістики, для „Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1087
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду