Олесь Терещенко: Прямі трансляції „1+1” з Верховного суду та Верховної Ради – це крок назустріч інтересам громадян

30 Листопада 2004
1208
30 Листопада 2004
15:58

Олесь Терещенко: Прямі трансляції „1+1” з Верховного суду та Верховної Ради – це крок назустріч інтересам громадян

1208
Останніми днями ми маємо змогу спостерігати канал „1+1” у дещо незвичному форматі прямих включень та флеш-випусків новин. Як і чому це сталося і як довго це триватиме? Ми звернулися до одного з провідних ведучих каналу Олеся Терещенка з проханням прокоментувати ситуацію.
Олесь Терещенко: Прямі трансляції „1+1” з Верховного суду та Верховної Ради – це крок назустріч інтересам громадян
-Чому практика прямих включень з ВР з’явилася на „1+1” тільки зараз? Адже такі включення з засідань парламенту передбачались як умова отримання каналом ліцензії на додаткові часи мовлення, яку видала Нарада „1+1” ще влітку?

-Я думаю, це питання можна переадресувати керівництву телеканалу. Зі свого боку, я хотів би зазначити: ситуація вимагає того, щоб люди бачили те, що відбувається в основних установах держави, які вирішують політичну кризу, без купюр, без посередників, без коментарів журналістів. Коли все відбувається перед очима телеглядача - це нормальна практика, так треба робити. І раніше була змога транслювати засідання Верховної Ради, але, наскільки я знаю, наразі ми користуємося сигналом ICTV та парламентського каналу „Рада”. Тобто власну трансляцію „1+1” здійснює тільки із зали засідань Верховного Суду.

-Як довго виходитимуть ці включення?

-Я вважаю, що ці включення повинні тривати доти, доки Верховний Суд не винесе вирок у цій справі. Скільки днів триватиме засідання, стільки днів будуть виходити і включення. Щодо трансляцій Верховної Ради, то, наскільки я розумію, їх доцільно включати в ефір, коли парламент вирішує якісь питання, пов’язані з виборами, тобто коли відбуваються доленосні засідання. Що ми, власне, і робимо.

-Чи побачимо ми ще якісь зміни в сітці вашого каналу, зокрема, в новинному блоці?

-Як ви бачите, починаючи з вихідних, ТСН запустила формат екстрених випусків. Ми гадаємо, що лише двома чи трьома випусками на день весь масив інформації, який надходить до нас, надати глядачеві неможливо. Тому, власне, ми повернулися до практики флеш-випусків – для того, щоб якомога оперативніше інформувати людей про те, що відбувається, і надавати найважливішу на цей момент інформацію з максимальною кількістю подробиць. А в головних випусках ми намагатимося підсумувати ці події і зробити певні висновки дня.

Якщо повернутися до трансляції, то мені бачиться, що трансляція якраз і допомагає вирішити проблему надзвичайно великого масиву інформації, тобто, вона, скажімо, знімає потребу детально розповідати про те, що робиться у Верховній Раді і Верховному Суді у власне новинах, тому що глядачі все бачать своїми очима. А у випусках новин можна вже намагатися дати якесь резюме, висновок, надати позиції різних сторін і рішення суду на даний день.

-Якісні зміни в інформаційному продукті „1+1”, які ми маємо змогу спостерігати, – це наслідок позиції журналістів і, скажімо, їхнього тиску на керівництво, чи це рішення згори?

-Я стверджую, що в своїй заяві ми достатньо чітко заявили: це була і позиція журналістів, і позиція керівництва телеканалу, яке пішло назустріч нам. Позиція каналу, яку ви бачите зараз, є результатом плідних дискусій, які відбувалися одразу після 21 листопада. Було проведено кілька раундів переговорів, і внаслідок цього виробилася спільна позиція колективу „1+1” (спочатку – колективу ТСН, потім нас підтримали й колеги з інших програм) і менеджменту каналу. Заява, що її озвучив Олександр Роднянський в ефірі, якраз і є підсумком цих переговорів. Я вважаю, що тягнути на себе ковдру не має ні колектив, ні менеджмент. Це було спільне рішення.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
студент Інституту журналістики, спеціально для „Детектор медіа”
Фото - www,1plus1,net
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1208
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду