Журналісти приїхали під «Межигір’я»

6 Червня 2012
9178

Журналісти приїхали під «Межигір’я»

9178
Журналісти приїхали під «Межигір’я»

Близько 50 журналістів і громадських діячів зранку 6 червня приїхали до села Нові Петрівці, розташованого біля резиденції Віктора Януковича «Межигір'я». Серед них є журналісти з Нідерландів, Росії і Польщі. З телеканалів присутні TBі, представники Нідерландів також приїхали з камерою.

 

5 червня пізно ввечері суд заборонив руху «Стоп цензурі!» мирну акцію, під час якої мали презентувати мапу гучних корупційних розслідувань «Київ. Мапа корупції». Суддя задовольнила позов Новопетрівської сільської ради проти координатора прес-центру «Стоп цензурі!» Артема Соколенка про обмеження права на мирні зібрання.

 

Тож 6 червня журналісти зібралися, щоб контролювати виконання рішення суду.

 

Як передає кореспондент «Детектор медіа», до журналістів вийшов привітатися голова Нових Петрівців Родіон Старенький. На питання про те, чи не переживає він за дітей, яким доведеться жити в корумпованій країні, сільський голова відповів заперечно.

 

На питання про те, чи часто відбуваються нічні судові засідання, голова Нових Петрівців відповів, що оскільки акція мала відбутися вчора на сьогодні, то й суду необхідно було засідати пізно ввечері.

 

 

Минулого року Київський окружний адміністративний суд також заборонив заплановану на 6 червня акцію руху «Стоп цензурі» біля резиденції президента «Межигір'я», аргументувавши тим, що при подачі заявки «було порушено принцип завчасного сповіщення».

 

Відтак, журналісти у 2011 році зібралися біля «Межигір'я», щоб «проконтролювати виконання рішення суду» стосовно заборони проведення мирних зборів біля резиденції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9178
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду