Леонід Кравчук: «Ми говоримо про високі ідеї... на панелі»

7 Вересня 2004
863

Леонід Кравчук: «Ми говоримо про високі ідеї... на панелі»

863
Ну скажіть, будь ласка, в чому тоді є суть реформи? Що кожна газета служить комусь? Раніше вони служили одній партії, а тепер служать кожен конкретно: цей – одній партії, цей – іншій, цей – владі. Центр медіареформ та його партнери – Громадська організація «Детектор медіа», журнал «Телерадіокур’єр», Українська медіа-спілка, Могилянська школа журналістики протягом 2004-2005 планують упорядкувати та видати збірник «Медіареформи: виклик реальності».
Леонід Кравчук: «Ми говоримо про високі ідеї... на панелі»
Книга міститиме інтерв’ю з відомими постатями у медіапросторі, а саме політиками, колишніми та нинішніми керівниками ЗМІ, урядовцями, журналістами, керівниками громадських організацій, чиї фахова діяльність та досвід значною мірою спричинилися до поступу медіареформ в Україні.

До збірки увійдуть і доробки партнерів Центру медіареформ, а також оригінальний аналіз, розвідки та дослідження окремих авторів.

Із чого, на вашу думку, починались медіареформи в Україні?

– Верховна Рада у 1992 році ухвалила Закон «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні». Але насправді закон – одне, а реформи – інше. Як на мою думку, то її практично і немає – цієї реформи. Якщо говорити відверто, були лише спроби провести медіареформу...

Ну скажіть, будь ласка, в чому тоді є суть реформи? Що кожна газета служить комусь? Раніше вони служили одній партії, а тепер служать кожен конкретно: цей – одній партії, цей – іншій, цей – владі. Про яку об'єктивність можна говорити?

Поки що, якщо хтось каже, що в нас ЗМІ можуть щось об'єктивно писати, то він чи сам себе обдурює, чи хоче обдурити когось.

Повну версію текста читайте у 8-му числі часопису "Детектор медіа", який виходить найближчим часом. На сайті будуть опубліковані найбільш цікаві матеріали з нього. Розповсюджується часопис безкоштовною адресною розсилкою. Замовити друковану "Детектор медіа" можна, повідомивши нам свою поштову адресу за адресою info@detector.media, або 04112, Київ, вул. Ризька, 15, ГО "Детектор медіа".

Проект реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) за угодою № F11158-TK-01. Погляди авторів не обов'язково збігаються з поглядами Агентства США з міжнародного розвитку.


This publication was made possible through support provided by the United States Agency for International Development, under the terms of Award No. F11158-TK-01. The opinions expressed herein are those of the authors and do not necessarily reflect the views of the United States Agency for International Development.

Друк та розповсюдження часопису здійснюється в тому числі за підтримки Міжнародного фонду „Відродження”

Реалізації цього проекту також сприяють Тhe National Endowment for Democracy /NED/, Internews Network, Центр Медіареформ.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для проекту «Медіареформи: виклик реальності»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
863
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду