4 березня о 14.00 "Детектор медіа" проводить чат-конференцію з Віталієм та Дмитром Капрановими – українськими видавцями і письменниками

4 Березня 2004
1080

4 березня о 14.00 "Детектор медіа" проводить чат-конференцію з Віталієм та Дмитром Капрановими – українськими видавцями і письменниками

1080
Тема: “Ліквідація неписьменності серед членів уряду, або Проблеми книговидавництва в Україні”.
4 березня о 14.00 "Детектор медіа" проводить чат-конференцію з Віталієм та Дмитром Капрановими – українськими видавцями і письменниками
Брати Капранови, Дмитро та Віталій, родом з міста Очакова Миколаївської обл.

1998 року в Києві заснували продюсерську агенцію “Зелений Пес”. Головною задачею агенції є організація літературного та видавничого процесу в Україні. Сьогодні у складі агенції працюють:

•видавництво “Зелений Пес”, яке спеціалізується на українській художній літературі. Основні серії видавництва – це “АЛФІЗИКА” (українська фантастика), “ПІД ПАРТОЮ” (книжки для підлітків, рекомендовані для читання під партою), “МЕЛОДІЇ СЕРЦЯ” (жіночий роман), “ЗОЛОТИЙ БАБАЙ” (український детектив та трилер);

•літературний журнал “РОМАН-ГАЗЕТА”, виходить 4 рази на рік; •каталог книжок поштою “КНИГОНОША”, єдиний спеціалізований торгівець українськими книжками (до речі, він представлений і в Інтернеті – www.greenpes.com;

•кінофестиваль “Відкрита ніч”.

Також агенція “Зелений Пес” є організатором конкурсу українського гостросюжетного роману “Золотий Бабай”, третій фінал якого відбудеться навесні цього року.

Перша книжка братів Капранових “КОБЗАР 2000” витримала два видання, одне з них  спеціально для продажу через каталог “КНИГОНОША”. Третє видання мало побачити світ у грудні, але через відомі законодавчі проблеми друк було зупинено.

Другий роман “Приворотне зілля” був підготований до друку у січні, але через ті самі причини рукопис та плівки було спалено під стінами Кабміну 4 лютого 2004 року на виконання закону про Бюджет України на 2004 рік.

Обидві книжки все-таки буде надруковано, і читачі побачать їх на прилавках у березні цього року незалежно від законотворчих ініціатив Уряду.

Нагадуємо: триває акція "Фану "Детектор медіа" від "Критики".

Заходьте на чат-конференцію "Детектор медіа" 4 березня, ставте запитання Віталію та Дмитру Капрановим і вигравайте. Цього разу автор найцікавішого запитання дістане у подарунок – від видавництва „Критика” – книгу Григорія Грабовича “До історії української літератури”. У книжці, випущеній першим виданням у 1997 році, зібрано наукові праці відомого літературознавця, професора Гарвардського університету, давніші з яких писані за часів протистояння між заідеологізованою „радянською наукою” та західною гуманітаристикою. Після краху комуністичної системи вони могли би прислужитися в переоцінці й оновленні зужитих методологічних підходів, у ґрунтовній ревізії канону української літератури. Перевидаючи книжку у 2003-му, автор доповнив її розвідкою „У пошуках великої літератури”, що не ввійшла до попереднього видання, та статтями останнього часу.

Увага! Взяти участь в акції зможуть тільки зареєстровані в чаті користувачі, які при реєстрації вказали свій e-mail.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1080
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду