«Стоп цензурі!» оголошує збір біля СБУ 29 вересня о 13.45 (+ заява)

24 Вересня 2010
20269
24 Вересня 2010
17:42

«Стоп цензурі!» оголошує збір біля СБУ 29 вересня о 13.45 (+ заява)

20269
«Стоп цензурі!» оголошує збір біля СБУ 29 вересня о 13.45 (+ заява)

Рух «Стоп цензурі!» проведе акцію проти дій СБУ, пов'язаних з безпідставним збором інформації про журналістів та громадських діячів.

 

Акція відбудеться у середу, 29 вересня, о 13:45. Журналісти, громадські діячі та бажаючі громадяни вишикуються в чергу до громадської приймальні Служби Безпеки України, щоб подати інформаційні запити. Метою запитів є отримати відповіді на запитання: чи збирала протягом останнього року Служба Безпеки України будь-які дані, проводила оперативні заходи, прослуховувала телефони, організовувала стеження або проводила інші дії щодо кожного з учасників акції персонально.


 

«Журналісти та громадські діячі вимагають у голови СБУ Валерія Хорошковського припинити травлю громадських діячів та публічно пояснити такі дії своїх підлеглих. Вони також вимагають у президента Віктора Януковича як гаранта Конституції особисто втрутитися у ситуацію», - ідеться в релізі.



Нагадаємо, нещодавно СБУ разом із податковою навідалася додому Вікторії Сюмар, яка є членом руху «Стоп Цензурі!».


 

Також у Черкасах 21 вересня Служба Безпеки цікавилася в представників ГО «Демократичний Альянс» про роботу організації з міжнародними грантами. Пізніше СБУ «попередила про відповідальність» «Демальянс» за публічне поширення інформації про їх візит з нібито «перекрученими фактами».



Адреса громадської приймальні: вул. Малопідвальна, 16.



З додаткових питань звертайтеся за телефоном 050 440 46 08 до координатора прес-центру  «Стоп цензурі!» Артема Соколенка.

 

Приклади заяв пропонуємо скачати на сайті:

 

- для громадських активістів - тут;

 

- для журналістів - тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20269
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Rroman
4962 дн. тому
Алёна Березовская - працює на УТне більше року, а вже автор своєї програми. Не через те що родичка Юрія Бойка? І чомусь ця чесна журналістка з юних років їздить на спортивному Мерседесі купе - папа падаріл! І вона буде говорити про цензуру? Звичайно, на УТ її немає, і на Алёну, СБУ не збиратиме компромат. Піші ісчьо))))) Жгі, нє стєсняйся!
ignivomus
4962 дн. тому
автор статьи _ алена березовская
ignivomus
4962 дн. тому
Стоп «Стоп цензурі» http://obozrevatel.com/news/2010/9/28/393611.htm Днями мені зателефонувала знайома колега, яка займається організацією пікету біля СБУ, який «Стоп цензура» вирішила провести 29 вересня, і запропонувала приєднатися. Я відмовилася, як зрештою, і багато інших журналістів. По-перше, тому, що я особисто не відчула на собі жодних проявів цензури – ні від влади, ні від редакторів сайту, на якому працюю. По-друге, я вважаю, що основне, проти чого треба боротися журналістам – це "джинса". Проблема зараз найбільша у тому, що йде засилля замовних матеріалів, за які журналістам платять. Такі матеріали публікують. Іноді це перетворюється у цілі кампанії, спрямовані проти конкретної людини. Хтось замовляє – «ату його!», оплачує акцію і починається жорстоке цькування людини. Нікого не бентежить, що людина стала на захисті закону і постала проти корупційного розподілу медійного простору. Про жодні журналістські розслідування тут не йдеться – практикується прямий злив кимось зібраного компромату на конкретне замовлення. І все це подається під соусом «журналістське розслідування». Це нечесно, непрофесійно і недемократично. Журналістика перетворюється у репресивний орган чийогось товстого гаманця. Я виступаю проти такого стану речей і готова приєднатися саме до такого руху – до руху «Стоп, джинса!». Давайте будемо боротися не проти цензури, якої не існує. Давайте викорінювати ті хвороби, на які справді хворе наше суспільство, в якому існує бідність, порушення конституційних прав людини, корупція.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду