detector.media
24.09.2010 17:42
«Стоп цензурі!» оголошує збір біля СБУ 29 вересня о 13.45 (+ заява)
«Стоп цензурі!» оголошує збір біля СБУ 29 вересня о 13.45 (+ заява)

Рух «Стоп цензурі!» проведе акцію проти дій СБУ, пов'язаних з безпідставним збором інформації про журналістів та громадських діячів.

 

Акція відбудеться у середу, 29 вересня, о 13:45. Журналісти, громадські діячі та бажаючі громадяни вишикуються в чергу до громадської приймальні Служби Безпеки України, щоб подати інформаційні запити. Метою запитів є отримати відповіді на запитання: чи збирала протягом останнього року Служба Безпеки України будь-які дані, проводила оперативні заходи, прослуховувала телефони, організовувала стеження або проводила інші дії щодо кожного з учасників акції персонально.


 

«Журналісти та громадські діячі вимагають у голови СБУ Валерія Хорошковського припинити травлю громадських діячів та публічно пояснити такі дії своїх підлеглих. Вони також вимагають у президента Віктора Януковича як гаранта Конституції особисто втрутитися у ситуацію», - ідеться в релізі.



Нагадаємо, нещодавно СБУ разом із податковою навідалася додому Вікторії Сюмар, яка є членом руху «Стоп Цензурі!».


 

Також у Черкасах 21 вересня Служба Безпеки цікавилася в представників ГО «Демократичний Альянс» про роботу організації з міжнародними грантами. Пізніше СБУ «попередила про відповідальність» «Демальянс» за публічне поширення інформації про їх візит з нібито «перекрученими фактами».



Адреса громадської приймальні: вул. Малопідвальна, 16.



З додаткових питань звертайтеся за телефоном 050 440 46 08 до координатора прес-центру  «Стоп цензурі!» Артема Соколенка.

 

Приклади заяв пропонуємо скачати на сайті:

 

- для громадських активістів - тут;

 

- для журналістів - тут.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY