СБУ радить учасникам акції «Стоп цензурі» взяти паспорти і правильно оформити звернення

28 Вересня 2010
9608
28 Вересня 2010
15:16

СБУ радить учасникам акції «Стоп цензурі» взяти паспорти і правильно оформити звернення

9608
СБУ радить учасникам акції «Стоп цензурі» взяти паспорти і правильно оформити звернення

СБУ заявляє, що підтримує акцію руху «Стоп цензурі!», спрямовану проти безпідставного збору службою інформації про журналістів та громадських діячів, і закликає учасників правильно оформлювати звернення і приходити з паспортами. Про це повідомляє прес-служба відомства.

 

«Приємно, що нарешті нас почули і перед тим, як неправомірно звинувачувати Службу безпеки через ЗМІ у діях, яких не було, спираючись лише на неперевірену, а часом навмисно сфабриковану інформацію, активісти вирішили звернутись до нас, щоб отримати офіційну відповідь згідно з законами України», - йдеться у повідомлені СБУ.

 

Прес-служба нагадує, що Громадська приймальня СБУ розташована по вул. Малопідвальна, 16, а прийом громадян здійснюється без попереднього запису, у робочі дні - з 9 до 18 години з перервою на обід з 13 до 14 години.

 

Також СБУ звертає увагу, що звернення оформляється відповідно до вимог статті 5 Закону України «Про звернення громадян»: «Обов'язково має бути зазначено: прізвище, ім'я, по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання, пропозиції (зауваження), заяви (клопотання), скарги, прохання чи вимоги, поставлено підпис особи і дата». Також, за цією інформацією громадяни, які звертаються до приймальні СБ Упід час проведення особистого прийому при собі повинні мати паспорт або інший документ, що засвідчує особу.

 

«Ми просимо відповідально поставитись до цих вимог, аби під час подання заяв не створювалась черга і не виникали непорозуміння, які можуть завадити іншим громадянам скористатися своїми конституційними правами. Відповіді на правильно оформлені звернення будуть надані у передбачений законом термін», - запевняє прес-служба СБУ.

 

Нагадаємо, акція руху «Стоп цензурі!» відбудеться у середу, 29 вересня, о 13:45. Збір бажаючих долучитися до акції за адресою: Київ, вул. Малопідвальна, 16.

 

Журналісти, громадські діячі та бажаючі громадяни вишикуються в чергу до громадської приймальні Служби Безпеки України, щоб подати інформаційні запити. Метою запитів є отримати відповіді на запитання: чи збирала протягом останнього року Служба Безпеки України будь-які дані, проводила оперативні заходи, прослуховувала телефони, організовувала стеження або проводила інші дії щодо кожного з учасників акції персонально.

 

Приклади заяв пропонуємо скачати на сайті:

 

- для громадських активістів - тут;

 

- для журналістів - тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9608
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду