Геращенко і Герасим’юк подали в УДО депутатський запит з вимогою звільнити охоронця, що напав на журналіста СТБ

17 Червня 2010
18252

Геращенко і Герасим’юк подали в УДО депутатський запит з вимогою звільнити охоронця, що напав на журналіста СТБ

18252
Геращенко і Герасим’юк подали в УДО депутатський запит з вимогою звільнити охоронця, що напав на журналіста СТБ

Публічного вибачення УДО перед журналістом СТБ Сергієм Андрушком недостатньо для відновлення довіри суспільства і журналістської громадської до діяльності силових структур. Таку думку висловили фахові журналісти, народні депутати Ірина Геращенко та Ольга Герасим'юк щодо інциденту, який стався між працівником УДО та журналістом 15 червня під час відкриття ХХІІ Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2010» за участі Президента України Віктора Януковича.

 

Депутати вважають за необхідне не лише звільнити з військової служби за службовою невідповідністю та позбавити військового звання співробітника УДО, який вчинив протиправні дії щодо журналіста, а й провести з особовим складом УДО профілактичну роботу щодо дотримання ними законів України, норм професійної етики та культури; визначити і затвердити нові, жорсткіші критерії професійної  придатності кадрів УДО; провести в Управлінні перевірку на факт професійної придатності кадрів; привести у відповідність до законодавства України внутрішні документи, зокрема і ті, які регулюють порядок безперешкодного доступу до приміщень осіб, що мають таке право за законами України.

 

«Ми, як журналісти багато працювали на заходах, в яких брали участь глави різних  держав світу, і маємо констатувати, що поведінка представників УДО немає нічого спільного  з  охороною vip-персон. Те, що відбулося - це неповага,  не лише  до журналістів, а й до персон, яких охороняють», зазначають Геращенко і Герасим'юк.

 

На  думку народних депутатів сьогодні президенту Януковичу намагаються «навіяти фобію, що його життю загрожує небезпека. А охорона цим виправдовує свою непрофесійну поведінку».

 

Депутати стверджують, що вони отримують скарги не лише від представників медіа, а й від громадян, яких «розштовхують» охоронці президента під час заходів. Зокрема нагадали депутати,  резонансу  набули дії охоронців, що   блокували вхід на до Палацу «Україна» представникам дипломатичних місій на захід за участю Президента України, Так само брутально охоронці  поводилися, блокуючи приміщення  ПАРЄ у Страсбурзі, куди заходив президент України під час візиту.

 

Нагадаємо, вимогу про звільнення охоронця, що застосував силові дії до журналіста СТБ Сергія Андрушка, також висунув громадський журналістський рух «Стоп цензурі!».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18252
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду