Олександр Ткаченко: Журналісти «1+1» плутають цензуру та особисті політичні симпатії

6 Травня 2010
21042

Олександр Ткаченко: Журналісти «1+1» плутають цензуру та особисті політичні симпатії

21042
Олександр Ткаченко: Журналісти «1+1» плутають цензуру та особисті політичні симпатії

Генеральний директор «1+1» Олександр Ткаченко заперечує факти тиску і цензури на «1+1». Про це він заявив у письмовому коментарі, який «Детектор медіа» отримала у відповідь на прохання прокоментувати відкритий лист журналістів ТСН щодо цензури на каналі.

 

«К счастью, большинство авторов этого письма вряд ли когда-либо сталкивались с проявлениями цензуры в реальной жизни. Другое дело, что в связи с изменением политической обстановки в стране, многие начинают путать собственные политические симпатии с базовыми принципами журналистики. Но этот вопрос уже не имеет никакого отношения к редакционной политике»- таким є текст коментарю.   

 

Нагадаємо, у відкритому литі журналісти інформаційної служби ТСН  окремо наголосили, що їх заява не пов'язана з особистими політичними симпатіями і є боротьбою за право працювати за професійними стандартами.

 

«Одразу зауважимо, ми не виступаємо захисниками, симпатиками чи прихильниками опозиції. Свої політичні вподобання журналіст залишає за межами своїх сюжетів. Однак, ми вважаємо, що кожна зі сторін має право на рівних донести свою позицію до глядача», - ідеться в зверненні ТСН-івців.

 

Журналісти наголошують, що останньою краплею, що призвела до відкритого виступу стало те, що матеріали про  політичне протистояння у Верховній Раді у підсумковому випуску новин від 2 травня «перетворилися на  класичні приклади інформаційного кілерства», також колег обурила реакція заступника голови Адміністрації Президента Ганни Герман на антицензурні публікації кореспондента ТСН Мирослава Отковича.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21042
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду