Стець пропонує призначити головою слідчої комісії з цензури Геращенко

24 Червня 2010
15060

Стець пропонує призначити головою слідчої комісії з цензури Геращенко

15060
Стець пропонує призначити головою слідчої комісії з цензури Геращенко

24 червня парламент зареєстрував поданий народним депутатом Юрієм Стецем проект постанови про утворення тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради України з питань розслідування випадків цензури у засобах масової інформації, тиску на свободу слова в Україні та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів №6579. Про це йдеться на сайті Верховної ради.

 

Текст проекту постанови на парламентському сайті ще не викладено.  Як вже повідомляла ТК, 15 червня свій  проект постанови № 6521з аналогічною назвою подала Інна Богословська, а 17 червня проект № 6540  зареєстрував народний депутат Андрій Шевченко (БЮТ). Останній документ було подано згідно з рішенням   Комітету з питань свободи слова  та інформації на позачерговому засіданні. Як зазначав на засіданні парламенту віце-спікер Адам Мартинюк, обидва проекти постанови оформлені неналежним чином - вони подані без персонального складу комісій.

 

У коментарях ТК Юрій Стець наголосив, що готував постанову через зауваження пана Мартинюка і вона «абсолютно нічим не відрізняється» від проекту поданого Андрієм Шевченком, але є «юридично виваженою». «У попередній постанові комітету не було вказано прізвище голови та заступника ТСК, і це було одним з питань юридичного управління апарату Верховної ради. У цій постанові вказана голова комісії - це Ірина Геращенко», - наголосив пан Стець.

 

Нагадаємо,  у проекті постанови,  яку подавав Андрій Шевченко пропонується:

 

- розслідувати випадки втручання органів державної влади і органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб у діяльність засобів масової інформації, а також випадки повідомлень у засобах масової інформації про тиск на свободу слова в Україні;

 

- захищати права журналістів на журналістське розслідування, на безперешкодну акредитацію журналістів, гарантії професійної діяльності журналістів, посилити відповідальність за порушення законодавства про захист професійної діяльності журналіста;

 

-запобігати зловживанням та порушенням при відчуженні приміщень і майна редакцій державних і комунальних засобів масової інформації;

 

- сприяти забезпеченню прозорості та відкритості суб'єктів владних повноважень, а також реалізації права кожного на доступ до публічної інформації;

 

- внести на розгляд Верховної Ради України пропозиції щодо вдосконалення законодавства, спрямовані на захист свободи слова.

 

Згідно з проектом постанови, до складу ТСК мають увійти дев'ять народних депутатів: Володимир Ландік, Михайло Зубець, Валерій Бондик (Партія регіонів), Олена Бондаренко, Олена Кондратюк, Степан Курпіль (БЮТ), Ірина Геращенко і Микола Катеринчук (НУ-НС) та ще один представник.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15060
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду