Віталій Шевченко: „Продаж рекламного часу в регіональних ефірних блоках „мережевих” телекомпаній має бути припинено”

26 Жовтня 2005
1743

Віталій Шевченко: „Продаж рекламного часу в регіональних ефірних блоках „мережевих” телекомпаній має бути припинено”

1743
Як уже повідомляла „ТК”, телеканал СТБ оголосив про проведення тендера серед регіональних рекламних агентств, які працюють в одній чи кількох областях (крім Київської області), на право продажу рекламного часу в 2006 році.
Віталій Шевченко: „Продаж рекламного часу в регіональних ефірних блоках „мережевих” телекомпаній має бути припинено”
ЗАО "Міжнародний Медіа Центр-СТБ" – єдина телекомпанія в Україні, яка другий рік поспіль проводить тендери на право продажу рекламного часу в регіональних блоках телеканала. Раніше регіональну рекламу на телеканалі розміщувало агентство „Стиль-С”. Рішення про передачу регіональної реклами от дома продаж „Стиль-С” місцевим компаніям на каналі пояснюють тим, що частина рекламного часу телеканала національним домом продаж не реалізовувалася. На думку менеджерів телеканала СТБ, регіональні агентства принесуть каналу більше грошей, ніж ті, які розташовані в Києві, бо вони краще знають місцевий ринок. Таким чином телеканал планував підвищити продаж реклами і довести доходи від регіональних продаж до 700 тис. доларів.

На це повідомлення відгукнувся член Громадської ради при Нацраді з питань телебачення і радіомовлення Віктор Тимофієнко, який угледів у цьому факті порушення Закону України “Про телебачення і радіомовлення”” та умов ліцензій телерадіоорганізаціями, що ведуть мовлення на мережевих каналах і “продають...час” мовлення вроздріб – для виходу неліцензованих локальних мовників. „ТК” надрукувала відкритий лист В. Тимофієнка до голови Нацради Віталія Шевченка. Відповідь не примусила себе довго чекати.

Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення В.Шевченко повідомив „ТК”, що цілком поділяє позицію автора: поява в такий спосіб у регіонах – з власним рекламним продуктом – неліцензованих локальних мовників має ознаки порушення законодавства та ліцензійних умов.

В.Шевченко зробив офіційний запит з цього приводу до керівництва телекомпанії „СТБ”. Між тим, доки очікуватиметься офіційна відповідь на цей запит, він звернеться також до щойно сформованої при Національній раді з питань телерадіомовлення Громадської ради з проханням проаналізувати ситуацію, що склалася з „продажем часу” в ефірі телекомпаній-„мережевиків”, і внести пропозиції щодо врегулювання цієї ситуації конкретними рішеннями регуляторного органу. „Не сумніваюся, – стверджує В.Шевченко, – що пропозиції медіа-громадськості будуть цінними й конструктивними, а Національна рада підтримає їх”.

Читайте також:

СТБ порушує закон?

СТБ объявляет тендер на рекламное время в региональных блоках
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1743
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду