Андрій Куликов заперечує можливість прийняти пропозицію очолити НТКУ

25 Жовтня 2005
1294

Андрій Куликов заперечує можливість прийняти пропозицію очолити НТКУ

1294
Щойно Андрій Куликов в телефонному інтерв’ю «Телекритиці» підтвердив, що зустрічався вчора з Президентом Віктором Ющенком.
Андрій Куликов заперечує можливість прийняти пропозицію очолити НТКУ
Як вже повідомляла «ТК», вчора Президент України зустрівся з кількома телевізійними менеджерами – кандидатами на посаду голови Національної телекомпанії України. Серед них був і Андрій Куликов – один з найбільш досвідчених та шанованих в Україні телевізійників, який останні п’ять років працював на ВВС у Лондоні. Власне, ім’я Андрія Куликова у зв’язку з НТКУ згадувалося досить часто, але було відомо, що він на два наступні роки підписав контракт з навчальним проектом “Розвиток медіанавичок” (Development of Media Skills), який здійснюватиме спільно з Інститутом журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка консорціум на чолі з корпорацією Бі-Бі-Сі за фінансової підтримки Європейського Союзу. В той же час, на минулому тижні джерела «ТК» з секретаріату Президента повідомили, що кандидатура Куликова – яку багато хто і в команді Ющенка бачили б як оптимальну – досить серйозно таки розглядається.

Щойно Андрій Куликов в телефонному інтерв’ю «Детектор медіа» підтвердив, що зустрічався вчора з Президентом Віктором Ющенком - серед інших претендентів на посаду голови Національної телекомпанії України. За словами Андрія, зустрічі відбувалися з кожним претендентом окремо. З ним особисто Ющенко обмінювався думками стосовно розвитку громадського телебачення в Україні, подальших реформ в НТКУ, загальних роздумів про те, яке телебачення потрібне українському суспільству. На запитання «ТК», яка думка за результатами розмови склалася у нього: чи Президент визначився уже остаточно щодо реформування НТКУ саме у напрямку громадського ТБ, Куликов відповів, що йому здалося, що так.

На запитання «ТК», чи була пряма пропозиція від Президента саме йому очолити НТКУ, Андрій Куликов повідомив, що прямої пропозиції не було. На запитання, чи готовий би він був прийняти подібну пропозицію, Андрій сказав, що свого часу відмовився очолити ТСН на каналі «1+1» - що було йому навіть ближче. Тож, незважаючи на розуміння важливості створення громадського ТБ в Україні, він все ж таки воліє зосередитися на участі у проекті «Розвиток медіанавичок». Як відомо, Андрій Куликов в цьому проекті є другою людиною, після керівника Тоні Хаусена (ВВС). За словами Андрія, хоча навчальний проект, можливо, не такий помітний – але він може згодом принести багато користі медіа в Україні. Тож, незважаючи на те, що він амбітна людина, а, може, саме тому, він і вважає за доцільніше працювати саме в тому проекті, до якого вважає себе готовим, в якому він з самого початку, ніж, прийнявши можливу пропозицію щодо НТКУ, через два-три місяці зрозумів би, що це – не його.

Щодо інших претендентів, то Андрій Куликов виділив як, на його думку, найбільш оптимальніші кандидатури Андрія Шевченка i Олександра Ткаченка, яких він глибоко шанує. За його словами, він особисто залюбки працював би і з тим, і з тим. Ткаченка він цінує, перш за все, як чудового організатора, а концепція й бачення громадського ТБ в Україні Андрія Шевченка йому видається ближчою.

«Детектор медіа»

Читайте також:

Президент призначить голову НТКУ сьогодні або завтра

Андрій Куликов: "Прості" люди в новинах Бі-Бі-Сі з’являються не рідше, ніж політики й експерти.

Європейська комісія разом із Бі-Бі-Сі допоможе реформам у освіті українських журналістів
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1294
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду