Профспілки НТКУ Меморандум відкидають

29 Вересня 2005
1136
29 Вересня 2005
16:53

Профспілки НТКУ Меморандум відкидають

1136
Сьогодні з 13 до 14 години пройшов мітинг профспілок НТКУ. В основному, на ньому виступали лідери профспілок, які знову говорили про недовіру керівництву телекомпанії. В основному, на ньому виступали лідери профспілок, які знов говорили про недовіру керівництву телекомпанії.
Профспілки НТКУ Меморандум відкидають
Виступ голови комітету Нової профспілки НТКУ Мар’яни Ангелової більше нагадував журналістський огляд на редакційній летючці - прискіпливий аналіз новин, що виходять в ефір, критика роботи колег, звинувачення у розповсюдженні у новинах неперевірених фактів. Звичайно, кожен має право на свою власну думку щодо внутрішньої редакційної політики, але чи обов’язково, щоб її оголосити, скликати для цього мітинг? Тим більше, що керівництво НТКУ запропонувало припинити війну і почати спільну роботу над реформуванням каналу.

Лідер профспілок Мар’яна Ангелова меморандум між керівництвом каналу і профспілками відкидає: "Ми вважаємо, що мова має йти не про роздержавлення, а про усуспільнення. Ми в першу чергу маємо служити суспільству, а далі - владі". Згадала пані Мар’яна на мітингу і „Детектор медіа”. Вона образилася на коментар Андрія Шевченка, надрукований на сайті. „Він (Шевченко, - „ТК”) розказав, - зазначила Ангелова, - що я нічого не зробила для телекомпанії, але я зробила програму про інавгурацію Президента, телепрограму "Остання світова", два соціальні кліпи, фільм "Тронько" про патріарха української науки, працювала в комісії для створення суспільного мовлення і вважаю образливим для мене ці слова і з боку Шевченка, і з боку "Детектор медіа", яка подала їх без мого коментаря”. Критику зробленого новою менеджерською командою на Першому Національному продовжила у своєму виступі співголова комітету Незалежної медіа-профспілки Катерина Кацан. Учасники мітингу виступили також проти комерціалізації каналу.

Після представників профспілок слово взяв перший віце-президент НТКУ С. Кузан. Він заявив, що погоджується з багатьма з даних звинувачень та сказав, що в будь-якого керівництва є свої помилки. "Ніхто не хоче зробити комусь зле. Ми працюємо над вирішенням проблеми", - зазначив він.

Працівники НТКУ, не дослухавши Кузана, наголосили, що вони висловили недовіру всьому складу керівництва, і Кузану також, і що час переговорів минув. І після цього під пісні "Разом нас багато" і "Я не здамся без бою" завершили свій мітинг.

„Детектор медіа”

Ми звернулися до віце-президента НТКУ Андрія Шевченка з запитанням, як живе компанія зараз, чи не паралізують останні дії профспілок роботи каналу.

- Компанія збирається жити тим, чим живе останні місяці. Ми намагаємося робити новини, які були б гідні назви каналу – перші. На мітингу стоять люди, які місяцями не дають телевізійного продукту, або зовсім не можуть його давати. Вони використали дуже вдалий момент для своєї акції, адже завтра Секретаріат Президента ухвалить рішення щодо майбутнього НТКУ. Ці люди сьогодні прагнуть одного: щоб це рішення відклали на невизначений термін. Це дасть їм змогу ще певний час нічого не робити, нічого не змінювати. А команда, яка сьогодні працює, досягла певних результатів. З 11 місця рейтингів наші Новини опинилися, за останніми даними, на шостому місці. Наскільки мені відомо, намітився розкол серед учасників профспілкового руху. Не всі активісти профспілок в компанії і поза нею поділяють думку тих, хто виступає проти реформ на НТКУ. Прикро, що лідери наших профспілок відкинули наш меморандум і не захотіли включитися в розробку концепції реформування каналу.

Читайте також:

Менеджмент НТКУ пропонує профспілкам долучитися до реформ

Андрій Шевченко: «Ми говоримо не про державне замовлення, а про інтереси суспільства»

Перший канал заявляє про підвищення рейтингу
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1136
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду