Здібні булочки

22 Квітня 2005
902

Здібні булочки

902
Кавернозне тіло.
Здібні булочки
У Києві відкрилася чергова кав’ярня. А я грішним ділом дуже люблю каву. Тому зібрався уже зайти туди, але просто-таки завмер на порозі. Чому? На щастя в кишені у мене був фотоапарат, тому я із задоволенням ділюся з вами своїм черговим уловом. На вивісці написано англійською “The Cavern” і поруч для переконливості додано “Каверна”. Ну, з англійською у мене не дуже, але українське слово “каверна” мені знайоме. Так медики називають виразки у легенях, які утворюються на останній стадії туберкульозу. Тому я не ризикнув відчинити гостинні двері, а пішов додому від гріха подалі. А раптом тут заражають тубекульозом, або по-нашому, сухотами? Мені така кав’ярня-каверна не потрібна. А може, це місце тусовки лікарів-фтізіатрів? Є ж книгарні-кав’ярні, чому ж тоді не бути туберкульозній кав’яні? Але вдома я звернувся до своїх улюблених друзів – словників і от що з’ясував. Виявляється “The Cavern” англійською це всього-навсього печера. А от українською так називаються не тільки наслідки захворювання на сухоти, але й порожнини в організмі, зокрема у одному з його специфічних органів, який завдяки цим самим кавернам може сильно збільшуватися в об’ємі під час припливу крові. Може, саме це і мали не увазі організатори кав’ярні?

І одразу спав на думку весняний вірш:

Прийшла весна, прийшла любов

Усе зазеленіло

І знову серце гонить кров

У кавернозне тіло!

Щиро ваш Троль Кумле



P.S. До речі, любі мої читачі, якщо вам трапиться десь подібна вивіска або інша варта уваги мовна перлина в газеті, радіо, телебаченні, книжці чи інтернеті, обов’язково присилайте її мені листом на адресу редакції або мейлом kumle@skrynia.com.ua. Межі моєї вдячності не буде, а ви гарантовано отримаєте всенародну славу та зможете виграти безкоштовну передплату “Друга читача” на весь 2006 рік!

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
902
Читайте також
04.10.2001 13:49
незалежний експерт-дослідник телебачення і радіомовлення
1 611
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду