Здібні булочки

12 Квітня 2005
1063

Здібні булочки

1063
"Дурні існують аби нас розважати". Цю французьку мудрість дуже любила моя бабуся. І вам пропоную її полюбити, тому що вона заощаджує мільйони нервових клітин.
Здібні булочки
ЗДІБНІ БУЛОЧКИ – це рубрика, яка дозволить вам отримати задоволення від неуваги, глупоти, лінощів і навіть від неповаги до нас, читачів, з боку авторів, журналістів та редакторів. Краще вже сміятися, чим ображатися.

Тут ви довідаєтеся, що вивчають у Інституті Лєстніцевєдєнія, де знаходиться Потьомкінська Драбина і як правильно перекласти українською фразу "На чердаке воет бес".

Я закликаю вас долучитися до збору перлин перекладацької та редакторської творчості. Надсилайте нам свої "здібні булочки". Ми їх надрукуємо, а найкращі обов’язково відзначимо. Дивіться уважно навкруги, там повно цікавого. Поспішайте – бо скоро усі вивчать українську мову і нам не буде чим поживитися. Ги-ги-ги.

Сайт korespondent. net подарував багато висловів, що вже стали класичними. "Чорна шухляда", "юридичне обличчя", "банківський переклад" та "воля слова" прикрашають мою колекцію. А от складніший випадок: "ЦИК повинен зареєструвати ініціативну групу і видати передплатні аркуші". Почнемо з ЦИКа. Добре хоч не з ЦК. Певно, мався на увазі ЦентрВиборчКом, тобто ЦВК. А от передплатні аркуші – це симптоматично. Вибори за передплатою  чудова ідея у розвиток української демократії! Згадується аналогічна помилка одного з банкірів. Тоді у листі він поставив "начальник крАдитного управління". Мабуть, проговорився? (Ви, певно здогадалися, що правильно було б написати "ЦВК видав підписні аркуші”)

"У кишені може лежати той женезмінний носовичок" – вчить нас передача "Етично – неетично" на радіо "Ера". Незмінний носовичок – це етично! (Ми можемо зрозуміти, що мала на увазі журналістка – російське “нєізмєнний”, але їй-богу, це не те саме, що наше “незмінний”. Краще було б вжити “звичний”, або “обов’язковий”)

А сайт champion.com.ua повідомив, що організатори чемпіонату світу з футболу запаслися "протизаплідними коштами". Цікаво  якщо такими коштами та заплатити повії, це заразом убезпечить від СНІДУ? (Безперечно, малися на увазі “протизаплідні засоби”, але перекладали з російської компьютером і не дали собі праці перечитати)

Отже для початку вистачить, а далі – буде. Ну а якщо не буде, ми з вами тільки виграємо, чи не так?

Ваш Троль Кумле.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1063
Читайте також
04.10.2001 13:49
незалежний експерт-дослідник телебачення і радіомовлення
1 603
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду