Валерій Харчишин: «Назвімо програму «Хіт готів», щоб смішніше було»

29 Березня 2008
23118
29 Березня 2008
21:59

Валерій Харчишин: «Назвімо програму «Хіт готів», щоб смішніше було»

23118
Валерій Харчишин: «Назвімо програму «Хіт готів», щоб смішніше було»
Валерій Харчишин відомий передусім як лідер і вокаліст рок-групи «Друга ріка». Проте віднедавна він – ще й ведучий музичної програми з дещо дивною назвою «Хіт готов» на телеканалі М1. У цій програмі людям «з вулиці» пропонують записати пісню, яка має хітів потенціал, протягом шістдесяти хвилин. Дізнатись про те, як співаку і музиканту працюється на телебаченні, вирішила «Детектор медіа».

– Валерію, хто є автором ідеї створення проекту «Хіт готов»?
– Знаєш, мені й до сих пір не відомо, хто є автором ідеї програми. Про неї вперше я почув з уст генерального продюсера телеканалу М1 Олександра Асаулюка. Мені так здається, що то саме його задум. А я на канал прийшов з власною версією програми. Публічно розголошувати свою ідею не стану, адже маю великі сподівання на те, що вона колись-таки вийде в ефір. Керівництво М1 вислухало мої наміри щодо створення музичного телевізійного продукту й запропонували стати ведучим вже наявного схожого проекту. На таку пропозицію Асаулюка я погодився дуже швидко.
 
– В такому разі ти не можеш пояснити, чому обрано назву «Хіт готов»: не то українською, не то російською мовою?
– Мені ця назва також не дуже сподобалась. Я попросив керівництво змінити її, адже зрозуміло, що тут присутній русизм. Підходжу й пропоную їм: «А давайте назвемо програму «Хіт готів», щоб смішніше було. І заодно про готів згадаємо» (сміється. – «ТК»). До речі, коли записували пілотний випуск програми, то використовували саме цю назву. Ото сміху було!!! :) Я й зараз проект постійно називаю саме «Хіт готів», так само її «кличуть» друзі та авторський колектив.
 
– Чи можеш прирівняти «Хіт готов» до «Шансу»?
– Не знаю, наскільки нам це вдається робити, але ми виготовляємо програму, яка взагалі не схожа на «Шанс». У «Хіт готов» ми не вибираємо кращих з кращих виконавців, а знаходимо дійсно – наголошую на цьому – випадкових людей. Ми не є якоюсь фабрикою зірок чи штучним бізнесовим об’єднанням. Ми просто робимо хіти! Показуємо, як вони створюються, і намагаємося робити програму веселою. Тільки як це нам вдається – то вже треба слухати глядачів програми.
 
Багато людей погоджуються взяти участь в програмі задля того, щоб стати зіркою. Відверто скажу, що ми не розіб’ємо їхньої мрії, будемо підтримувати і допомагати їм, але серйозно займатися ними ми не станемо. Наша програма – це просто одна година запису у студії за лаштунками частини шоу-бізнесу. Майже 95% людей, котрі виходили зі студії, потім казали: «Так, у вас таки нелегкий труд» (сміється. – «ТК»).
 
– А ця програма дорога у виробництві?
– Ні, не дуже. Ми ж не використовуємо лімузинів, дорогих стилістів, не знімаємо кліпів з дорогими режисерами, не робимо концертів і т. д. До того ж, програму знімаємо виключно власним коштом каналу М1 й тільки на дві камери.
 
– Чи вже хтось з учасників «Хіт готов» займається професійно співом?
– Я не знаю таких учасників, все можливо. Мені тільки відомі продюсери, які цікавилися нашими співаками після закінчення випуску програми. Сподіваюся, учасники були потрібні їм саме для подальшої співпраці.
 
– Бажаєш дещо змінити формат програми?
– Ні, я би не змінював формату програми. Лише б вибрав дійсно вдалі хіти цікавих виконавців, щоб влаштувати невеличкий концерт. Тільки хочу це здійснити не через те, бо таке ж робить схожа на нашу програма, а для того, щоб задовольнити глядачів, від яких я щодня отримую багато листів. Крім того, можна влаштовувати форуми учасників, випуски дисків, різноманітні конкурси тощо. Не завадить також впровадити інтерактивне голосування за ту чи іншу пісню на створеному ресурсі. Було б непогано дати можливість слухачам безкоштовно або за винагороду завантажувати пісні наших «випускників».
 
– В ефірі ти постійно жартуєш. Як вдається перебувати завжди у доброму гуморі?
– Не знаю. Можливо, я такий є. А, можливо, мені просто цікаво працювати! Бо якби було навпаки, мабуть, не був би таким веселим (сміється. – «ТК»). Та й до того ж не вважаю себе телеведучим. Цікаво на телебаченні, та й усе. Це моє життя. А от в кліпі зніматися вже важче.
 
– Виходить, що ти зовсім не хвилюєшся на зйомках?
– Ні, не хвилююся. Більше я хвилююся перед виходом на сцену і на зйомках нової відеороботи. А в програмі «Хіт готов» я ж не співаю :), тому хвилюватися ні до чого.
 
– Пригадай щось цікаве зі зйомок…
– Цікавих моментів було насправді дуже багато. Коли ми починали знімати перші програми, люди бачили у моїх руках мікрофон з написом «М1». Зупинялися, запитували мене, що я роблю з ним, чи бува не став телеведучим. Та особливо цікавими моментами можна назвати ті, коли підходив до якоїсь з майбутніх героїнь, а вона тебе ні за що одразу «матом» таким конкретним посилає (сміється. – «ТК»). Я в шоці, бо ніби й нічого поганого їй не сказав… Щодня трапляються кумедні випадки, і, що цікаво, практично всі найсмішніші шматки потрапляють в ефір програми.
 
– Яке твоє особисте ставлення до програми «Хіт готов»?
– Ця програма насамперед є розважальною, в ній я так само розважаюся. Зовсім не вважаю її дуже серйозною. Серйозним є лише те, що ми показуємо, як насправді створюються хіти. Воно, звісно, не виглядає так гламурно, як потім у кліпах чи на радіо. Але цим ми наступаємо на горло, мабуть, деяким сучасним виконавцям, адже показуємо за лаштунками все, чого б не хотілося показувати зіркам. Всі ми знаємо, що дехто з зірок взагалі не вміє співати, і більшість їхніх концертів проходить під фонограму. А ми показуємо, як насправді завдяки технічним засобам витягуються можливості голосу.
 
– А що, справді можна записати пісню за одну годину?
– Жодна наша зірка не записує пісню за одну годину, позаяк намагається зробити її дуже якісною, тому запис триває довго. Ми ж показуємо лише сам процес, і те, що можемо швидко записати пісню, щоб людям було цікаво дивитися і щоб програма була більш динамічною. Інколи таки можна записати пісню не за одну годину, а то й за менший відтинок часу. Такий випадок трапився зі мною, коли записували демо-версію пісні «Три хвилини» (вона якраз і триває трохи більше трьох хвилин). Записали її з першого дубля і при прослуховуванні вирішили, що нехай все так і залишиться. Так і зробили. Хоч потім змінювали аранжування, але записали пісню ми дуже швидко.
 
– У яких ще телевізійних проектах ти брав участь як ведучий?
– Я ніколи не був телеведучим. Лише одного разу мене попросили на «Новорічну ніч з М1» вести програму Karaoke star. Там я вперше був в якості телеведучого, виходив на сцену, виголошував номери. До цього часу я й в дитинстві не був жодного разу ведучим. Та й взагалі, вважаю, що я є найгіршим телеведучим на українському телебаченні.
 
Наразі мені виходить працювати лише у форматі програми «Хіт готов». Можливо, коли в мені відкриються якісь нові чакри, тоді стану справжнім, професійним ведучим. В Україні є багато телеведучих, яких приємно бачити і слухати. Мабуть, і я таким колись стану, але такої мети не маю.
 
– Назви українських телеведучих, з яких потрібно брати приклад?
– Мені подобається, як веде свою програми Савік Шустер. Раніше завжди прокидався разом з програмою «Підйом» на Новому каналі, з її незрівнянним ведучим Юрієм Горбуновим. Колись також подобався Дід Андрон (Андрій Підлужний) на каналі М1, але він, з невідомих мені причин, покинув програму. У жодному випадку я б не переключав Васю Фролову і Машу Єфросініну.
 
– Чи плануєш у майбутньому тісно пов’язати своє життя з телебаченням?
– Як телеведучий, то навряд чи, а продюсером таки б хотів бути. Та думати про телебачення я не маю часу, бо, окрім «Хіт готов», зайнятий підготовкою до виходу нового альбому гурту «Друга ріка».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23118
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5876 дн. тому
неправда, на м1 є кльова ведуча христина маковій, яка стала такою саме на м1. а також василіса фролова, яку всі ми знаємо так само завдяки м1. що вже говорити про неймовірні проекти за участю іллюхи мітько та діда андрона. або *свіжа кров* із сашком положинським. бувають злети й падіння. ну, зараз на м1 не так багато цікавих проектів, як хотілося б. але й цікавезного у них було чимало. тому не варто котити бочки, краще сподіватися, що яскраві люди й кльові проекти на м1 ще будуть
Мерседес
5876 дн. тому
Своя была только Вольнова. Да и то - это случай уникальный, потому что формат программы - собственно, Светланина личность. А вообще М1 - убожество для селян.
DimOK
5876 дн. тому
Эх, Валера. Передрали вы проект у MTV. Ничего своего нет, бездари!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду