Оксана Пекун: «Ми зробимо музичну програму як розважального, так і соціального спрямування»

9 Лютого 2008
52083

Оксана Пекун: «Ми зробимо музичну програму як розважального, так і соціального спрямування»

52083
Оксана Пекун: «Ми зробимо музичну програму як розважального, так і соціального спрямування»
У березні в ефірі Першого національного каналу з'явиться програма «Фольк-music».  Це музичний проект, де звучатимуть етнічні пісні не лише у первісному вигляді, але й у сучасній обробці та виконанні нинішніх українських зірок. Детальніше про «Фольк-music» «Телекритиці» розповіла ведуча програми співачка Оксана Пекун.
 
– Оксано, розкажіть, будь ласка, про ваш новий проект.
– Це буде програма, у якій етнічна музика звучатиме у новій інтерпретації сучасних виконавців. Словом, вона народжуватимуться заново. Але спочатку в кожному випуску програми ми послухаємо, як ці пісні звучать в оригінальному виконанні, познайомимося з регіоном, де живуть люди, які з покоління в покоління їх співають.
 
Наші творчі групи вже подорожують Україною, збираючи відповідний музичний матеріал. Вони зустрічаються з багатьма колективами, знімають своєрідні відеовізитівки регіонів, часом найвіддаленіших. «Фольк-music» – напевно, єдиний проект такого формату в електронних засобах масової інформації України. Звичайно, можна пригадати чимало фольк-проектів, але такого, як «Фольк-music», ще не було.
 
– Кому належить ідея створити цей проект?
– «Фольк-music» – це авторський продукт Першого національного. Але, якщо бути справедливою до кінця, слід сказати, що вперше майже рік тому (20 лютого 2007-го) про нього заговорили троє: ми з моїм чоловіком та продюсером Володимиром Коваленком зустрілися з президентом НТКУ Віталієм Докаленком, щоб обговорити нові телевізійні проекти, над якими ми хотіли би працювати. І, власне, того лютневого дня в кабінеті президента НТКУ, можна вважати, і почалася напружена й довготривала робота над новим проектом.
 
– А як народилась назва?..
– О-о-о, це окрема історія. Того ж дня Віталій Вікторович запитав: «А як ми назвемо новий проект?». Я одразу випалила: «Бабки-Music», – хоча готової назви у нас тоді ще не було. Я мала на увазі не стільки головних героїнь майбутніх програм – виконавиць фольк-пісень, скільки назву символічної грошової одиниці – «бабки-music», якою б гості передачі голосували за той чи інший колектив. І, цілком логічно, так міг би називатися увесь проект. На що Віталій Докаленко відповів: «Не будемо нікого ображати. Подумайте про нову назву».
 
Так з часом і з’явилася нова назва, яку запропонував мій продюсер. Хоча я по сьогоднішній день шкодую за своєю – вона, по-моєму, більш стильна та «прикольна».
 
– То ви майже рік готуєте проект «Фольк-music»?..
– Не зовсім. Звичайно, підсвідомо розумова робота триває non-stop. Але не забувайте, що я – професійна співачка. У мене постійні концерти, записи нових пісень, зйомки, робота з композиторами, поетами, аранжувальниками. Як телевізійна ведуча я вела чимало різних програм минулого року. Зокрема, програми про «Країну мрій», «Свято на кордоні», циклові програми до різних дат.
 
– На яких глядачів ви розраховуєте із таким форматом програми?
– Скажу без перебільшення: на всі верстви населення! Ми зробимо музичну програму як розважального, так і соціального спрямування. Його цікаво буде дивитися телеглядачам різного віку. І ми сподіваємося, що він стане справжнім медіавибухом на Першому національному. Зважаючи на недавній досвід нашого каналу, який у новорічні та різдвяні дні презентував сім годинних фільмів-концертів – «Улюблені пісні» 50-х, 60-х, 70-х, 80-х та 90-х років і отримав великий рейтинг, – можемо сподіватися, що і новий проект творчого об’єднання музичних і розважальних програм стане таким же рейтинговим телевізійним продуктом.
 
– Оксано, а коли розпочалася ваша робота на телебаченні?
– Перший серйозний досвід отримала 1998 року. Тоді я була ведучою щонедільної програми «Соло нового сезону» на каналі ICTV. Вона, по суті, була цікавою і рейтинговою програмою, в якій музичні номери знімались одним планом. Цей проект проіснував лише рік, але досвід залишився непоганий.
 
2003 року мене запросили на Перший національний. Протягом трьох років я була авторкою і ведучою щоденної музичної програми «Вітаємо вас». До того я ніколи б не повірила, що на одну програму може надходити щомісяця більше тисячі листів. А тут я стала свідком того, як відроджується епістолярний жанр.
 
– Мабуть, у дитинстві мріяли стати телеведучою?
– Напевно, більшість дітей мріє стати артистом чи телевізійним ведучим, бути в центрі уваги широкої громадськості. Та я про це ніколи не думала. Скільки себе пам’ятаю – я співала і продовжую займатися цим тепер уже на професійному рівні. А телебачення – це моє друге кохання…
 
– Скільки часу приділяєте роботі?
– Увесь мій день – це напружена робота. Телебачення, зйомки, запис у студії, концерти, презентації, інтерв’ю, а ще – невтомна робота над собою (фітнес і репетиції з балетом). Моя найбільша мрія – ви-спа-ти-ся!
 
– Чи існують проекти, над якими ви хотіли би працювати в майбутньому?
– Насамперед хочеться, щоб запланований проект «Фольк-мusic» став на ноги. Щоб він подобався людям і його дивилися в кожній домівці. Стосовно майбутнього, то я мрію знятися в кіно, але не в якомусь простенькому серіалі. Я впевнена, що акторські здібності в мене є.
 
– А який жанр кіно вам імпонує?
– Напевно, найбільш повно зможу розкрити себе в ліричній комедії. Бо ж сама я дуже весела, життєрадісна і відкрита людина.
 
– Улюблені фільми?
– Люблю романтичні фільми і, як уже згадувала, комедії. Із зарубіжних мені до вподоби «Show Girls». Також обожнюю фільм «Спокуса» з Антоніо Бандерасом та моєю улюбленою акторкою Анджеліною Джолі. Ще подобається, як грає Брюс Вілліс, Ніколас Кейдж та інші.
 
– Що зараз дивитеся по телевізору?
– Принципово не дивлюся серіалів, бо це – мило, яке затягує людей. Якщо людям немає чого робити вдома, то хай дивляться, а я надаю перевагу новинкам, котрі приносить мені дочка. Нещодавно переглянули фільм «Іронія долі – 2», дуже тішилася, а в кінці навіть розчулилася. Також люблю дивитися мультики. До речі, мій улюблений фільм – це «Три горішки для Попелюшки». Останній мій кліп на пісню «Доле моя» зроблений як мультик. У ньому мені дісталась роль Русалоньки та романтичної героїні. Ці казкові образи, здається, найповніше розкривають мій характер.
 
– Чи вдається вам зараз поєднувати роботу із сімейним життям?
– Звичайно, бо робота і сімейне життя у мене завжди поряд! (Сміється.) Моя сім’я – це чоловік (Володимир Коваленко), який є не тільки моїм продюсером як співачки, але і продюсером музичних проектів на телебаченні. Тому ми постійно разом. Єдині, на кому відбивається наша постійна відсутність, це мама та дитина, яка, як і будь-яка дитина, хоче частіше бачити своїх батьків. На щастя, донечка вже доросла і добре розуміє, що спів і телебачення – це моя улюблена робота, яка є життєво необхідним «повітрям».
 
– Яким має бути ідеальний ведучий?
– Насамперед, у ведучого має бути чудова мова. Далі – інтелект, харизма та приємний імідж. Ведучий може не бути красенем, але має випромінювати позитивну енергетику, котра би приковувала незворушно глядачів до телеекранів. 
 
– Чи слід зараз чекати від вас нових пісень та кліпів?
– Звичайно ж. Зараз ми завершуємо роботу над новим альбомом «Доле моя», який уже випускається. Стосовно кліпів, то поки що ротується «Доле моя», а після нього працюватимемо вже над новим.
 
– Чи виникали у вашій журналістській діяльності неприємні моменти?
– Тільки проблеми з часом, якого завжди бракує. Приміром, я приїжджала з гастролей, а наступного дня – ефір. До нього ж треба переглянути купу листів. От люди перед ефіром пили каву, а я тим часом у гримерці писала програму. Це і справді була проблема. Думаю, що й зараз проблем не уникнути. Та найголовніша мета, яку зараз ставлю перед собою, – це те, щоб майбутня програма «Фольк-music» дійсно стала потрібною людям.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
52083
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ПРОФІ
5912 дн. тому
"Пекуни"-це вже СОЦІАЛЬНЕ ЯВИЩЕ! Вони не мають нічого крім ЩЕЛЕПІВ БУЛЬТЕР"ЄРА, з якої завжди тече завидюча слина на БАБКИ! Такі собі "ГОРЕ-УКРАЇНЦІ", які{censored} нашу КРАЇНУ своїми псевдопіснями та проектамипроектами, схожими один на одне! ВОНО їде у цей БАГАТОСТРАЖДАЛЬНИЙ КИЇВ, тягне за собою таких як ВОНО САМЕ і на кожномцу кроці кричить, що це високий рівень! ГАНЬБА!!! Бабки з собою "ТУДИ" не візьмеш, а ВІДПОВІДАТИ- БУДЕ ЗА ЩО!
5924 дн. тому
перша назва , що виникла з підсвідомості авторів проекту - "Бабки-..." якраз точно відбиває найголовніші очікування її творців, а нинішня - спробу приховати бажання головних учасників процесу ті "бабки" мати. А щоб телевізійний проект створювався більше року...говорить тільки про надзвичайно високий сучасний рівень професіоналізму продюсерів.
читач
5927 дн. тому
" ..люди перед ефіром пили каву, а я тим часом у гримерці (?) писала (???) програму".. Тому-то програми п р и м і т ивні, Пекуни, бо ви їх так готуєте - у перервах між "халтурками"і
СУМНО-Перший !
5927 дн. тому
Сіре і бездарне все, що робить О.Пекун та її чоловік на екрані. Містечковість так і пре-е-е-е!!! До таких проектів треба залучати професіоналів ТV, а не підспівувачів на днях народження. Тому програми за її участю моя сім" не дивиться. З перших кадрів видно: як творча особистість - вона рівня сільського клубу, а ведуча - геть НІЯКА. Соромно, що керівництво каналу доручає відповідальні проекти самодіяльщині !
YaYa
5927 дн. тому
Не хочеться нікого ображати, але ТАКИМ чином Докаленко не лише не створить нове УТ-1, але й відкине існуюче на кілька років назад
Землячка
5927 дн. тому
Оксану, як співачку і людину,поважала до минулорічної весни, коли вона у Страстний тиждень вийшла на сцену і веселила публіку так званого "блакитного майдану". Отже, гроші для неї важать більше, аніж мораль. Не сумніваюсь, що на шиї у неї в цей час був чималенький хрестик, а в Неділю вона ще й до церкви пішла.Ось таке фарисейтсво!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду