Цей комічний канал ICTV

26 Вересня 2007
17269
26 Вересня 2007
10:19

Цей комічний канал ICTV

17269
Цей комічний канал ICTV

«Роман Абрамович забыл достать кошелек из штанов и… постирал годовой бюджет Молдавии». Цей жарт був би надто смішним для програми «Аншлаг, Аншлаг» і надто невульгарним для «Comedy Club». Так пожартував десятирічний хлопець у фіналі всеукраїнського кастингу програми «Останній комік» на ICTV.

 

 

Отакий от дотепний малий

 

Права на формат програми придбані в американського каналу NBC Univеrsal Television Studio. Якщо в Україні комічний жанр обмежується піонерськими запалом кавеенщиків та дуетом імені Чехова з «Comedy Club» (решта в програмі здебільшого вправляються у псевдоартистично-вокальних здібностях), то в Сполучених Штатах коміків важко перерахувати на пальцях і знати всіх в обличчя. Ледь не в кожному барі на вихідних збираються люди, певні того, що вміють смішити. Чимало з них беруть учать в телевізійних програмах, знімаються в кіно категорії «B», випускають свої монологи на платівках і взагалі живуть нормальним життям середньостатистичного Михайла Задорнова. Там шоу Last Comic Standing – черговий спосіб проявити себе народному таланту. У нас поки що перший та єдиний.

 

Участь у фінальному відборі взяли 34 людини зі всіх регіонів України. З них лише десятеро залучаться до основних змагань і поселяться в одному будинку. Щонеділі відповідно до результатів голосування глядачів один із коміків залишатиме шоу. Кастинг уже пройшов у 6-ти найбільших містах України. Оскільки це не «Фабрика краси», де ажіотаж обумовлювався очевидними кожному цілями, на такі кастинги приходило щонайбільше 60-80 людей.

 

Ведучим української версії програми стане DJ Паша (Павло Шилько). Чому керівництво ICTV зробило ставку саме на нього – велика загадка. Останні проекти цього шоумена не назвеш надто успішними, та і його самого важко назвати найсмішнішим гумористом країни, навіть у дуеті з Машею Єфросиніною – остання завжди видавалася дещо кращою в комічному амплуа.

 

 

DJ Паша взявся за гітару

 

До складу журі у фіналі всеукраїнського туру потрапили зірки, які, за версією ICTV, найкраще можуть оцінити гумористичні таланти простого люду. Це Георгій Делієв («Маски»); Дмитро Лалєнков («Леся+Рома»), Борис Барський («Маски»), вже згадувана Маша Єфросиніна, Сергій Сивохо, Віктор Андрієнко, Андрій Задорожний та Дмитро Галбмілліон. Присутність останніх двох пояснюється тим, що проект реалізується спільно з компанією «Козирна карта».

 

 

Маша Єфросиніна – член журі

 

Як бачимо, жодного іноземного, тобто російського, гостя. Все своїми силами, що не може не тішити. Очевидний також цілковитий демократизм у доборі учасників. За наявності артистизму та вдало прописаного тексту, ні вік учасників, ні будь-який інший фактор не може вплинути на потрапляння до шоу. Єдине, чого бракуватиме програмі, – великої кількості жіночого гумору. Це перш за все через недостатню дотепність жартів учасниць.

 

 

Сергій Сивохо і Дмитро Лалєнков: ну-ну, чим ви нас здивуєте?

 

«Я Аня Лохматая. А кто не знает, где у меня лохматое, подскажу. Везде. Тема нашего разговора Все мужики – козлыТак пожартувала одна з претендеток. На що Єфросиніна цілком виправдано запитала: «Девушка, вы куда пробовались? Размер микрофона вас не смущает?». І такого роду «талантів» – більшість. Тож важко позаздрити тим, хто «відкривав вуха» для подібного.

 

 

Аж самій смішно стало…

 

Про особливості кастингів, зокрема регіональних, нам розповів головний продюсер проекту Андрій Партика:

 

– Андрію, як шукати коміків у країні, де сучасна сміхова культура розвинута досить слабо?

Ми розуміли це, коли починали шоу. Але людей із хорошим почуттям гумору, смішних людей було багато. Ми сподіваємося, що цей рух почне розвиватися, бо на сьогоднішній день усе замкнулося на КВНі, і єдине місце, де молоді люди можуть зробити «гумористичну» кар’єру, – це КВН. Але там є купа якихось обмежень: треба сподобатися керівництву, не брати участи у жодних шоу, тобто там досить жорсткі умови. Ми хотіли зробити відкритий проект, який би міг кожному талановитому дати шанс. Сподіваємося, що в Україні це з часом розвиватиметься. Гумор країні потрібен, не можна весь час співати ці страждальні пісні і думати, як погано живеться.

 

– У якому місті було найсмішніше?

– З того, що я бачив, мені дуже сподобався Донецьк. Там були неймовірно смішні люди.

 

 

Пляшка горілки – що може бути веселіше?

 

– Яка тематика жартів переважає?

Багато політики. Є речі, які ми вимушені видаляти, бо вони звучать у грубій формі, це образи на адресу політиків, досить необ’єктивні, а є й дуже смачний матеріал. Наприклад, про те, як у Юлі Володимирівни народився онук, він їй не сподобався, і перепологи призначені на 30 вересня... Ось такого плану жарти не проходять.

 

Тим часом, у США стартував уже 4-й сезон Last Comic Standing. Враховуючи непередбачуваність упровадження іноземних форматів на наших теренах, про успішність «Останнього коміка» говорити ризиковано. Та зараз це найдорожчий проект на ICTV, і – що найважливіше – спроба хоч якось освіжити законсервований гумор на українському телебаченні.

 

Фото Сергія Бечка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17269
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду