АУП представила "Моніторинг виборчої кампанії в пресі"

19 Серпня 2004
781

АУП представила "Моніторинг виборчої кампанії в пресі"

781
У київських ЗМІ відсутність балансу у висвітленні кампаній фаворитів виборів найвідчутніший. Інша ситуація складається у західних та центрально-українських друкованих виданнях. Академія української преси та Інститут соціології НАН України представили "Моніторинг виборчої кампанії в пресі" за травень-липень 2004 року. Метою дослідження стало визначення стану й динаміки політичного змісту новин в пресі в період президентської виборчої кампанії.
АУП представила "Моніторинг виборчої кампанії в пресі"
Моніторинг проводився на основі 20 видань, що представляють п’ять основних регіонів України. За даними моніторингу, у липні, порівняно з червнем 2004 року, кількість матеріалів виборчої тематики зросла із 9% до 38%. Лідерами виступили газети "Голос України" та "Дзеркало тижня".

На відміну від теленовин, Леонід Кучма залишається лідером за кількістю повідомлень у пресі у липні. 35,8% стосується Л.Кучми, 30% публікацій стосуються Віктора Януковича, 16,8% - В.Ющенка.

Фактичний баланс уваги преси до потенційних фаворитів виборів - кандидатів у президенти тоді ще можливого кандидата Л.Кучми, а також В.Ющенка та В.Януковича зберігається на Заході та в Центрі України. У київській пресі інформаційний розрив найвідчутніший: лідером залишається Л.Кучма (40% повідомлень), на другому місці – В.Янукович (30%), згадки про В.Ющенка коливаються на рівні загадок про кандидатів у президенти Олександра Мороза (7%) та Дмитра Корчинського (5%).

Схожа ситуація на Сході, Півдні України та Криму.

Читайте також: Результати моніторингу АУП політичних новин провідних українських телеканалів за перший повний тиждень червня 2004 – липня 2004 року"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
781
Читайте також
27.09.2001 12:22
Анна Шерман
«Детектор медіа»
2 224
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду