Сергій Сай-Боднар: "Тепер "Довіри" вже немає, є "Авторадіо"

26 Квітня 2004
3237

Сергій Сай-Боднар: "Тепер "Довіри" вже немає, є "Авторадіо"

3237
Минулого тижня рішенням Національної ради з питань телебачення і радіомовлення внесено зміни до ліцензії ТРО "Довіра" у зв’язку зі зміною засновників, програмної концепції та позивних радіостанції.
Сергій Сай-Боднар: "Тепер "Довіри" вже немає, є "Авторадіо"
Оксана Лисенко, "Детектор медіа" Минулого тижня рішенням Національної ради з питань телебачення і радіомовлення внесено зміни до ліцензії ТРО "Довіра" у зв’язку зі зміною засновників, програмної концепції та позивних радіостанції.

Замість програм Радіо "Свобода" в ефірі "Довіри" тепер звучатимуть програми російської розважальної радіостанції. Відповідно до інформації, розміщеної на офіційній інтернет-сторінці російської радіостанції "Авторадио", "Авторадіо-Україна" є українським відділенням радіостанції – тобто, частиною транснаціональної мережі "Авторадіо".

Нагадаємо, що в столичному ефірі мовить вже одеська радіостанція "АвтоFM", а в Хесоні - "Авторадіо"-105.6FM. Як повідомив сайт "Світ радіо", нова радіостанція на хвилях "Довіри" (Київ-107.4МГц, Вінниця-100.3МГц, Луганськ-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Шостка-102.5МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц), а також на хвилях хмельницького радіо "Поділля-Центр" (104.6МГц) та феодосійського радіо "Довіра-Південь" (106.1МГц) розпочала мовлення опівночі 23 квітня. В ефірі станції лунає пострадянська та західна музика – головним чином поп- та поп-рок-хіти. Поки що мовлення ведеться у технічному режимі. Повноцінний ефір з'явиться у середині червня, повідомив "Детектор медіа" заступник директора радіостанції Сергій Сай-Боднар.

Минулої середи Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на прохання "Довіри" внесла зміни до ліцензії радіостанції.

Рішення прийнято, найперше, у зв’язку зі зміною засновника: екс-засновник – ДП "ТРО "Довіра" (Київ), новий засновник – ТОВ "Радіо Довіра" (Київ). Нагадаємо, що відмову "Довіри" транслювати програми Радіо "Свободи" якраз і пов'язували із продажем радіостанції. Однак керівник Українського медіа холдингу (УМХ) Борис Ложкін в інтерв’ю "Детектор медіа" спростував повідомлення про купівлю УМХ цієї радіостанції. Проте офіційна зміна засновників, прихід до керівництва нового директора радіостанції Валентина Резніченка, екс-віце-президента УМХ, та продюсера Сергія Кичігіна, редактора близької до СДПУ(о) газети "2000", опосередковано підтверджують продаж радіостанції структурам, близьким до цієї політичної партії.

Згідно рішення Нацради, змінилися і позивні радіостанції.

Нацрада дала згоду на скорочення частки програм вітчизняного виробництва: з 18 годин на добу до 14 годин. Керівники пояснювали це тим, що раніше у рахунок вітчизняних програм зараховувалися і програми української служби Радіо "Свободи". Зменшено кількість просвітницьких програм – з двох до однієї години на добу. Зате збільшено з 12 годин до 19 годин на добу кількість розважальних програм.

Крім того, з 6 до 10 годин збільшено кількість програм іноземного мовлення.

При цьому у ліцензії вказано, що мовою програм і передач має бути українська. За словами заступника голови Нацради Віталія Шевченка, жодних заперечень у керівників радіостанції ця вимога Нацради, прийнята згідно відомого рішення щодо українізації ефіру, не викликала.

За коментарем "Детектор медіа" звернулася до заступника директора радіостанції "Авто радіо-Україна" Сергія Сай-Боднара:

– Пане Сергію, з чим пов'язана зміна засновників радіостанції?

– Про це запитайте у директора Валентина Михайловича Резніченка.

– Чим обумовлено зміну формату мовлення?

– Це пояснювали тим, що хотіли досягнути комерційного результату. Згідно рішення Нацради від минулої середи, ми внесли зміни до своєї ліцензії, змінено програмну концепцію і позивні радіостанції. Тепер "Довіри" вже немає, є "Авторадіо". Підписано угоду з "Авторадіо" Москви про співпрацю. В ефірі, коли буде завершено технічне мовлення, будуть програми як власного, так і іноземного виробництва.

– Згідно ліцензії ви повинні мовити українською. Як ви збираєтеся цього досягти?

– Збираємося дотримуватися чинного законодавства України. Ми будемо транслювати московські програми. Ми підписали угоду про придбання програм. Якщо вони будуть вимагати адаптації, то ми будемо адаптовувати їх.

– Тобто ви купили вже готові програми?

– Ми купили виключне право трансляції програм "Авторадіо" Москва" на території України.

– Ви будете їх перекладати українською?

– То вже деталі. Коли ми почнемо це робити, ви нам зателефонуєте і ми вам розкажемо.

– Коли ви плануєте розпочати повноцінне мовлення?

– Десь у середині червня.

– Сергій Кичігін збирався домовитися із канадською радіостанцією про інформаційне мовлення. Ці плани були реалізовані?

– Це питання до С.Кичігіна.

– Як будуватиметься інформаційне мовлення на радіостанції?

– Працюватиме своя інформаційна служба.

– Ви є співвласником радіостанції?

– Ні, я найманий працівник.

Оксана Лисенко, "Детектор медіа"

Читайте також:

Борис Ложкин: «Мы не покупали «Довіру»

Посольство США критикує рішення приватної телерадіоорганізації “Довіра” припинити ретрансляцію “Радіо Свобода”

Кучма вважає припинення мовлення радiо «Свобода» на хвилях «Довiри» проблемою комерцiйного характеру

"Свобода" сподівається на повернення до українського ефіру

Томенко занепокоєний втручанням Сергія Кічігіна, громадянина Канади, у внутрішні справи України

"Довіра" вимагає не цькувати її за вигнання радіо "Свобода"

Радіо «Довіра» буде співпрацювати з канадською радіомережею?

Рабинович привезет в Россию "Новое русское слово"

«Украинский Медиа Холдинг» создает в Москве СП с норвежской компанией

Борис Ложкин избран президентом Украинской ассоциации издателей периодической печати

Украинский Медиа Холдинг считает прошедший год успешным для компании
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3237
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду