"Свобода" сподівається на повернення до українського ефіру

31 Березня 2004
776
31 Березня 2004
18:49

"Свобода" сподівається на повернення до українського ефіру

776
"Свобода" сподівається на повернення до українського ефіру
Сьогодні президент корпорації “Радіо Вільна Європа/ Радіо Свобода” Томас Дайн та директор радіо “Голос Америки” Девід Джексон уперше в історії двох радіостанцій провели спільну прес-конференцію на тему: “Зусилля “Свободи” повернутися на ФМ. Результати та перспективи”.

Розпочинаючи зустріч з українськими журналістами, Томас Дайн, зокрема, зазначив: “Взагалі ми не проводимо прес-конференції разом. Але ми відстоюємо спільні цінності: ліберальна демократія, свобода слова, свобода вибору. Зараз в Україні ці цінності порушуються. Ми вважаємо, що в рік виборів засоби масової інформації стають все більш контрольованими, від чого репутація України на міжнародному рівні значно погіршилася. Відбувається повторення російської ситуації, коли закривалася незалежна преса”.

Томас Дейн заперечив твердження про те, що припинення співпраці з радіо “Довіра” є виключно комерційним рішенням нового керівництва, та разом з тим повідомив, що судового позову до “Довіри” не буде.

Щодо ситуації навколо радіо “Континент”, він зазначив: “Коли “Континент” запросив “Свободу” до співпраці в ефірі, вище керівництво України вирішило остаточно покласти край присутності "Свободи" в ефірі”.

“Те, що відбувається зараз в Україні, не є ні для кого таємницею, -- запевнив журналістів директор “Голосу Америки” Девід Джексон, -- Світ за цим спостерігає і саме тому ми тут”.

Говорячи про проблеми в українському медіа-середовищі, гості підкреслили, що вони вражені сміливістю українських журналістів і висловили сподівання на те, що, незважаючи на тиск на ЗМІ з боку влади, вони впевнені, що “час на боці демократії”.

"Коли у людей є свобода вибору – це призводить до економічного зростання і добробуту в суспільстві”,- зауважив Девід Джексон.

Разом з тим і радіо “Свобода”, і “Голос Америки” продовжують переговори з представниками різних радіокомпаній в Україні щодо співпраці, але про результати буде повідомлено після їх завершення.

“Ми готові об‘єднати зусилля з усіма, хто вірить в радикальні зміни. Лише Україна може визначити, у чому полягає її національний інтерес. Я сподіваюсь, що лідери опозиції це добре розуміють, адже нинішнє керівництво країни відчужено від населення”,- зазначив Томас Дайн.

Ігор Чайка, “Детектор медіа”
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
776
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду